Sterrenstaat Tau Ceti

Sterrenstaat Tau Ceti

30 januari 2013

Lid vanaf: Bijna 2,5 miljoen jaren geleden. De op een beer gelijkend zoogdierwezen (de oorspronkelijke bewoners) gaven toestemming tot de vestiging van een menselijke kolonie van de Constellatie Hercules op de vierde planeet in hun sterrenstelsel, ongeveer 2,4 miljoen jaren geleden.

Locatie: De ster Tau Ceti in de Constellatie Cetus (de Walvis)

Afstand tot de Aarde: L 11,9 lichtjaar
Soort levensvorm: De ‘intelligente’ bewoners zijn een galactische menselijke soort en een op een beer gelijkend zoogdier.

Fysieke kenmerken: De galactische humanoïden zijn nauw verwant aan het menselijke soort van de Constellatie Hercules. Drie hoofdkleuren: bruin (inclusief een koperkleur), rood en groen (licht en donker). Mensen met een bruine huid hebben lichtbruin tot kopergekleurd haar, of zwart tot roodoranje kleurig. Ogen variëren van groen en blauw tot bruin en grijs. De groen getinte mensen hebben lichtgroen tot blond of bruin haar met groene, hazelnootbruine of staalblauwe ogen en hebben ongeveer dezelfde lengte als de bruingekleurde mensen. De roodgekleurde mensen hebben rood, oranje of blonde haren met rood, bruin of donkerblauwe ogen en hebben ook dezelfde lengte als de twee andere menselijke types.

De zoogdieren die op een beer lijken zijn enorme behaarde Wezens met kleine behaarde staarten en ongeveer dezelfde lichamen als een beer, die bedekt zijn met een bruine, zwarte of blonde vacht. Het hoofd lijkt op die van een beer, maar heeft een kleinere snuit. De tanden lijken eerder op die van de mens dan die van een aardse beer. Ogen bevinden zich aan de voorkant, zoals bij mensen, en zijn bruin, blauw of zwart. De oren aan de zijkanten van het hoofd, lijken op de oren van de aardse beer. Hoog ontwikkelde intelligente Wezens lopen op twee benen, vandaar dat hun zwaartepunt hoger ligt dan bij de aardse beren. Twee gespierde armen met op poten lijkende handen hebben vijf korte en stevige klauwachtige vingers. Zeer gespierde benen eindigen in zeer korte voeten met vijf stevige tenen. De lengte varieert van 274 tot 366 cm.

Bijzonderheden: Staan bekend om hun vermogens tot het ontwerpen van enkele van de meest geavanceerde schepen van de verkenningsvloot van de Galactische Federatie. Hebben ook enkele van de beste piloten en navigators van de melkweg.

Taal: De menselijke taal heeft een sterke keelklank, zoals Duits of Arabisch. De taal van de beerachtigen is ongeveer hetzelfde, maar dieper en met een nog sterkere keelklank.

Ruimteschepen: Verkenningsschepen zijn enorme, diamant- en bloedcel vormige schepen van ongeveer 61 tot 76 meter lengte. Moederschepen zijn in het algemeen de commandoschepen van de verkenningsvloot van de Galactische Federatie. Zij lijken op een serie van talrijke lagen bloedcellen in groepen van 20 tot 50 cellen en variëren van meer dan 6 tot bijna 71 kilometer in grootte.

Vertaling: Martien