Sterrenstaat Mintaka
Sterrenstaat Mintaka
23 januari 2013
Lid sinds: Zeer recent; maakte voorheen deel uit van de Orion Liga.
Locatie: Mintaka is de meest rechtse van de drie meest heldere sterren in de befaamde Riem van Orion.De andere twee zijn AlNitak en AlNilam.
Afstand tot de Aarde: 233 lichtjaar
Levensvorm: Een bepaald soort amfibieën komt het meeste voor; enkele reptiel/dino bastaardvormen leven onder hen.
Fysieke kenmerken: Op veel manieren vertegenwoordigen de Mintakanen de kikvorsen en padden van de Aarde. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen. Zij zijn in het algemeen tweebenig. Hun huid, zacht en onbehaard, valt op door zijn iriserende kleuren, variërend van helder rood, oranje en groen tot geel en bruin. In afwijking tot de aardse amfibieën, puilen de ogen niet uít, maar zijn zeer groot, omwikkeld en helder rood, oranje of groengeel van kleur. De neus heeft twee kleine gleuven boven zeer dunne lippen. De neus is, geopend, zeer groot en lijkt op die van een kikker. De oren zijn twee kleine ronde cirkels aan beide kanten van het hoofd. Het hoofd is groot en is niet in verhouding tot de rest van het lichaam, terwijl de nek niet lijkt te bestaan. Het lichaam, armen en benen zijn zeer gespierd. Tenen en vingers zijn lang, dun, door zwemvliezen verbonden en zijn vier in aantal; de tenen hebben kleine klauwen. Mintakanen staan ook bekend door een serie van drie kleine dunne, met elkaar verbonden opstaande randen, die vanaf de rug omhoog lopen naar het hoofd.
Bijzonderheden: Staan bekend om hun grote deskundigheid op het terrein van de psychologie en het manipuleren van het denken. Zij hebben een belangrijk instituut van wetenschappelijke kennis en grote bibliotheken van innerlijke wijsheid dat een periode beslaat van 15 miljoen jaren.
Taal: Klanken zijn gevarieerd in toonhoogte, maar ook heel diep en met een keelklank.
Ruimteschepen: Lijken bijna altijd op een paddenstoel; zoiets als het grote ruimteschip uit de film ‘Close Encounters.’ Verschillende afmetingen, van 15 tot 46 meter. Moederschepen zijn zeer groot, van bijna 160 tot 1600 km. De grootste zijn volledig zelfvoorzienend en worden gewoonlijk gebruikt op zeer verre ruimtereizen.
Mintaka (Delta Orionis), een witblauwe ster op 1200 lichtjaar afstand in de “gordel” van het beroemde sterrenbeeld Orion, bevindt zich zo dicht bij de hemel evenaar dat de opkomst en ondergang een bijna exacte oost- en westrichting volgt. Mintaka is echter eigenlijk een complex meersterrenstelsel met een gecombineerde zichtbare magnitude van +2.23 of +2.25, waarmee het de 67e of de 73e helderste ster in de hele nachtelijke hemel wordt, afhankelijk van de geraadpleegde bron en de gebruikte methode om de magnitude van de ster te bepalen.
Vertaling: Martien