Orion

Orion

 6 februari 2013

Kenmerken van degenen die Orion als hun Planetaire oorsprong hebben.

Degenen die Orion als hun Planetaire oorsprong hebben, hebben sterke persoonlijkheden, idealen en overtuigingen.

Orions kun je herkennen aan de vele vragen die zij stellen!

Er is een sterke drang om de oorzaken en diepere betekenis van alles te begrijpen.

Zij hebben in hun behoefte om te begrijpen een neiging om mensen en gebeurtenissen te analyseren. Dit kan frustrerend zijn voor mensen in hun omgeving, als dit gevoelens van nauwkeurig onderzocht worden oproept.

De oorzaak is de neiging die de Orions hebben om te handelen vanuit een mentaal niveau, liever dan vanuit een gevoelsniveau.

De reden is niet een gebrek aan gevoelens, het is gewoon de oorspronkelijke manier van functioneren voor hen.

Orions willen dat anderen hun mening respecteren en kunnen ruzie maken om respect te winnen, door anderen te overtuigen van de rechtsgeldigheid van hun mening.
Zij mogen leren hun drang om te begrijpen in balans te brengen met gevoeligheid voor de behoeften van anderen.

Volwassen Orions hebben geleerd dat ze in het uitleggen van hun standpunten en meningen zoeken naar de acceptatie en geldigheid daarvan bij anderen. Het is voor Orions niet nodig dat anderen het met hen eens zijn.

Orions hebben een diepe innerlijke dorst naar kennis en kunnen gefrustreerd raken door mensen die deze ‘dorst naar kennis’ niet delen.

Er is een brede interesse naar vele kennisgebieden.
Het is voor de hand liggend dat in een gesprek met hen het onderwerp hen ofwel buitengewoon interesseert en zij er veel van weten, of dat ze er helemaal geen interesse in hebben en er ook niets van weten.

Er is een sterke twijfel en moeite bij het accepteren van nieuwe overtuigingen zonder een grondig bewijs en blijk van rechtsgeldigheid.

De oorzaak hiervan is hun mentale en intellectuele gerichtheid en de behoefte dat iets logisch moet kloppen voordat het geaccepteerd kan worden.

Orions hebben een neiging kritisch te zijn naar anderen én naar zichzelf.

Dit komt omdat zij perfectie zoeken en verwachten.
Zij hebben een scherp oog voor details en merken dingen op die anderen niet inzien.

Orions zijn geneigd anderen op die zaken te wijzen als ze voelen dat iets aandacht of correctie nodig heeft. Dit kan anderen van streek maken als ze niet gewend zijn aan die Orion energie – en kan dan worden opgepakt als persoonlijke kritiek.

Het is goed om te beseffen dat Orions erg gevoelig zijn voor balans en zich lichamelijk overstuur of ziek voelen in situaties waar sprake is van disbalans.

Dit leidt tot hun behoefte om de disbalans te corrigeren als het wordt waargenomen.

Het kan de emotionele onevenwichtigheid in zichzelf zijn of die ze in anderen waarnemen, of een lichamelijke onevenwichtigheid.

Orions hebben in hun omgeving schoonheid en een evenwichtige stroom in energie nodig om zich op alle niveaus op z’n best te voelen.

In relaties en in het omgaan met emoties, reageren Orions verstandelijk en kunnen ze anderen door hun reacties verbazen. De drang om te begrijpen is namelijk veel sterker dan de emotionele reactie.

Het is erg belangrijk voor hen de oorzaken te begrijpen van een situatie, dit helpt bij hun vermogen om die situatie te begrijpen en te accepteren.

In een emotionele situatie is het een typische Orion reactie om vragen te stellen, alhoewel de stillere Orions dit van binnen doen.

Dit betekent niet dat ze niets voelen maar simpelweg dat ze al zoekende tot begrijpen komen.
Orions voelen zich vaak ongemakkelijk met emotionele situaties, tenzij ze zich betrokken weten en ze zich vrij genoeg voelen om vragen te stellen.
Als deze behoefte wordt gehonoreerd kan er in relatie met hen communicatie worden opgebouwd.

Als hun behoefte om vragen te stellen niet toegestaan is of als hun emoties niet begrepen worden, zullen ze patronen van emotionele onderdrukking ontwikkelen of onderzoeken ze die alleen op een innerlijk niveau.Orions hebben privacy nodig en tijd alleen om op te laden, te leren en de stroom van binnen tot ontwikkeling te brengen.

Zij leren het beste alleen of in kleine groepjes. In grote klaslokalen voelen zij zich niet comfortabel.

Er is een hoog energie niveau en in combinatie met hun vragende natuur is het klassikaal leren ongeschikt voor hen als ze voelen dat het onderwijs niet goed gegeven wordt of niet van betekenis is.

Veel Orions zijn uitstekende leraren, door hun vermogens om veel details op te merken en hun eigen kijk op hoe de informatie gepresenteerd kan worden, wat het leren voor studenten erg interessant maakt.

Orions houden ervan anderen aan het lachen te maken.
Er is een sterk gevoel voor humor en verlangen om te plagen en te spelen.

Anderen zullen merken dat de overgang van speelsheid snel kan omslaan in kritiek.
Er is een sterke band met de Spirits/ de Geest en een paranormale begaafdheid.

Als zij spiritueel groeien vinden zij het hun grootste uitdaging om de hogere niveaus naar vertrouwen en geloof te ontwikkelen.

Om deze redenen moeten er dus veel spirituele aspecten geaccepteerd worden simpelweg door te vertrouwen. Zij zijn echter gewend aan hun noodzaak vragen te stellen, bewijzen en antwoorden te zoeken, en logisch te begrijpen voordat ze overtuigingen accepteren.
Dit kan dus moeilijkheden veroorzaken en een innerlijke strijd.

Ze mogen leren de technische geest te combineren met hun spirituele zelf.
Niettemin zijn het dezelfde kwaliteiten die ze tot belangrijke verzamelaars van informatie en kennis maken die gedeeld kan worden met anderen.

Bron:” het boek “Where Are You Really From?” copyright 1996 Jo Amidon with The Teachers of The Universal MInd (bestel het hier)

A Family of Light Guide To Self Understanding Through Planetary Origin

http://www.lightconnection.org/

©2012 Nederlandse vertaling Joke