De Sterrestaat Bellatrix

De Sterrestaat Bellatrix

18 januari 2013

Voorheen lid van de Liga van Orion en van deze sector het hoofdkwartier van de gevormde alliantie.

Lid sinds: Een Aards decennium geleden

Locatie: Eén van de helderste sterren in de Constellatie van Orion. (Gamma Orionis)
Het is de heldere ster rechtsboven in dit sterrenbeeld.

Afstand tot de Aarde: 112 lichtjaar

Soort levensvorm:
 Een belangrijke soort is de dino/reptiel hybride (een bastaardvorm van dinosaurus/reptielen).

Ongeveer 25 miljoen jaren geleden geëmigreerd van de Constellatie van Sagittarius.

Fysieke kenmerken: Zeer schubbig en knokig. Het schedeldak is bedekt met een grote benige kam. Grote rode of dof gele ogen (gelijkend op die van aardse reptielen) zijn aan de voorkant geplaatst, net boven en aan de beide kanten van een zeer kleine neus. De mond heeft dunne lippen, die van de ene kant van het hoofd naar de andere kant lopen. Oren zijn er niet, het enige teken ervan is rudimentair, een cirkel van 7,62 cm aan beide kanten van het hoofd en even achter de ogen. De huid is geschubd als van een krokodil en groen, geel, bruin of rood van kleur. Een smalle benige kam loopt vanuit het midden van de rug naar de grotere kam op het hoofd. Het wezen is tweebenig. Een dunne hand heeft zes lange, geklauwde vingers. De voet heeft vijf tenen die in kleine, zeer scherpe klauwen eindigen. Zeer kleine staart, zoals bij de krokodillen, maar slechts tot aan de voeten. De man is in het algemeen kleiner van postuur dan de vrouw.

Bijzonderheden: 
Deze beschaving staat bekend om de grote bekwaamheden in diplomatie en leiderschap. Gedurende de afgelopen zes miljoen jaren verantwoordelijk voor alle vroegere strijdkrachten van de Alliantie voor deze sector van het Melkwegstelsel.Taal: Zeer ruw en met een keelklank; afgewisseld met grommende en sissende geluiden.

Ruimteschepen: Verkenningsschepen lijken op dauwdruppels of op kevers; zij variëren van 30 tot 122 m in lengte. Moederschepen kunnen in afmeting 2 tot 640 km lang zijn en lijken op grote kikkervisjes.

Vertaling: Martien