De Grote Sterren Unie Centaurus

De Grote Sterren Unie Centaurus

19 januari 2013

Lid sinds: 1,1 miljoen jaren geleden

Locatie: De Constellatie Centaurus bevindt zich tussen de strrenbeelden Lupus en Vela. Het is herkenbaar als de helderste ster, het drievoudige sterrenstelsel Alfa Centauri (ook bekend als Toliman). Eén van deze drie sterren is Proximi Centauri, die na onze eigen zon, de meest dichtbij staande ster is.

Afstand tot de Aarde: 4,3 lichtjaar

Soort levensvorm: Een menselijk en een reptielachtige soort.

Fysieke kenmerken: De menselijke Centauren lijken op de aardse mens. De man is gespierd en goed geproportioneerd met blonde, bruine, zwarte of rode haren. De ogen zijn óf Aziatisch óf rond en bruin, blauw, groen of hazelnotenbruin van kleur. In lengte variëren de mannen van bijna 180 tot 240 cm. De huidskleur varieert van donkerbruin tot een lichtgetinte kleur. De vrouwen varieren in lengte van 165 tot 210 cm. De reptielachtigen hebben een zeer schubbige, op een hagedis lijkend, gespierd lichaam. De huidskleur is gedeeltelijk óf groen en blauw óf rood en groen. De hand is smaller dan die van een mens en heeft zes vingers, die in een vlijmscherpe gebogen klauw eindigen. De ogen zijn rond en de pupil is een verticale spleet, zoals bij een reptiel en zijn óf helder rood óf hebben een goudkleur. De vrouw, met een lengte van ruim boven de twee meter, is meestal iets langer dan de man.

Bijzonderheden: Centauren zijn bekend om hun vaardigheden in strategie en als Raadgevers van de Federale verbindingsdiensten. Zij blinken uit in het bijeenbrengen van diverse intelligente wezens en bereiken hun doeleinden op de meest vredelievende en harmonische wijze.

Taal:
 Menselijke taal met een keelklank, zoals Duits, doch ook met hoge klanken, zoals in het Chinees. De taal van de reptielachtigen is zeer grommend en met klanken die bijna niet door mensen te reproduceren valt.Ruimteschepen: Centauren kennen twee typen schepen, die soms in de aardse hemel te zien zijn. Zij hebben een verkenningsvaartuig dat voor alle doeleinden geschikt is. Het heeft de vorm van een klok met een op een lens lijkende cirkelvormige vleugel aan de onderkant. Het is ongeveer 9 meter in diameter en ongeveer 9 meter lang. Het andere is een commandovaartuig; het lijkt op een sigaar met een kleine uitstulpimg in het midden en is ongeveer 60 meter lang.

Vertaling: Martien