De mysterieuze UFO-Waarneming van een Amerikaanse Senator

De mysterieuze UFO-Waarneming van een
Amerikaanse Senator in Rusland

Brent Swancer – 27 april, 2021

Sommige UFO-getuigen hebben een onberispelijke afstamming, en versterken de bewering dat er iets vreemds aan de hand is in onze lucht. Als we het hebben over een geloofwaardige getuige, dan zijn de geloofsbrieven van U.S. Senator Richard Brevard Russell, Jr. onberispelijk. Een politicus uit de staat Georgia, die 38 jaar in de Senaat zat, en één van de machtigste en invloedrijkste leden werd tijdens zijn diensttijd van 1937 tot 1963, en ook nog gouverneur van Georgia was van 1931 tot 1933, en voorzitter van het Armed Services Committee van 1951 tot 1969, en in 1952 zelfs zonder succes kandidaat was voor de Democratische presidentsverkiezingen, en ten tijde van zijn dood in 1971 één van de meest hooggeplaatste en invloedrijke senatoren aller tijden was. Hij lijkt zeker een ongelooflijk gekwalificeerde getuige te zijn, en hij zou een UFO-waarneming hebben die in de doofpot zou verdwijnen en aantonen dat zelfs de hoogstgeplaatsten dergelijke ervaringen kunnen hebben.

In 1955 was Russell voorzitter van het Armed Services Committee en was hij op een studiereis door Rusland, samen met zijn militaire adjudant Lt. Col. Hathaway en tolk Ruben Efron. Op 4 oktober 1955 reisden zij per trein door het afgelegen Transkaukasus gebied toen Russell uit het raam keek en twee schijfvormige UFO’s zag opstijgen vanaf een plek vlak bij het spoor. Hij riep onmiddellijk zijn adjudant en tolk, die het vreemde schouwspel ook zagen. Kolonel Hathaway zou later over het incident zeggen:

“Ik betwijfel of u dit zult geloven, maar we zagen het allemaal. Senator Russell was de eerste die deze vliegende schijf zag. Jarenlang is ons verteld dat zoiets niet bestaat, maar wij zagen het allemaal. Eén schijf steeg bijna verticaal op, met een relatief langzame snelheid, met zijn buitenoppervlak langzaam draaiend naar rechts, tot een hoogte van ongeveer 6000 voet, waar zijn snelheid dan scherp toenam terwijl hij naar het noorden ging. De tweede vliegende schijf werd ongeveer een minuut later gezien terwijl hij dezelfde acties uitvoerde. Het startgebied was ongeveer 1-2 mijl ten zuiden van de spoorlijn.”

De drie mannen meldden de waarneming aan de Amerikaanse luchtmacht, die kort na het incident werden geïnterviewd door een luitenant-kolonel Thomas Ryan, die de luchtattaché was op de Amerikaanse ambassade in Praag, Tsjecho-Slowakije, waarbij Ryan zei: “De drie waarnemers waren er vast van overtuigd dat ze een echte vliegende schijf hadden gezien.” Ze werden ook geïnterviewd door de CIA, die ook een vierde naamloze getuige interviewde wiens naam zou worden bewerkt, en die zei dat de objecten een “lichte koepel” hadden en een “wit licht” aan de bovenkant. De CIA stelde vast dat de drie getuigen het zicht uitstekend vonden tijdens de ontmoeting, dat ze geen spoor hadden gezien of enig waarneembaar geluid hadden gehoord van het vaartuig, dat een rozige gloed had, en dat de objecten “verticaal stegen met de gloed langzaam bewegend rond de omtrek in een richting met de klok mee, waardoor het leek op een pinwheel.” De luchtmacht hield het vervolgens volledig geheim, net als de Russische regering, en het werd als topgeheim bestempeld. Senator Russell weigerde ook om de zaak openbaar te maken, en hield zijn mond erover in de nasleep van de waarneming. Hij weigerde er verder over te praten, en toen hij in 1956 werd benaderd door Tom Towers Russell van de Los Angeles Examiner, zei hij:

Sta mij toe uw brieven te bevestigen die betrekking hebben op rapporten die bij u zijn binnengekomen over luchtobjecten die vorig jaar in Europa zijn gezien. Ik heb uw brief ontvangen, maar ik heb deze zaak besproken met de betrokken regeringsinstanties en zij zijn van mening dat het niet verstandig is om deze zaak op dit moment in de openbaarheid te brengen. Ik betreur het ten zeerste dat ik u niet van dienst kan zijn.

Het lijkt alsof de hele affaire door de regering in de doofpot werd gestopt, en het zou allemaal topgeheim blijven tot het in 1985 in de openbaarheid kwam, toen het werd vrijgegeven na talloze Freedom of Information Act verzoeken door Dr. Bruce Maccabee, van het Fund for UFO Research. Maccabee was zeer opgetogen over de vrijgave van deze documenten, en zei:

Deze lang geheime documenten zijn van groot belang omdat ze voor het eerst aantonen dat een van de machtigste Amerikaanse senatoren getuige was van een UFO en er melding van maakte. Omdat hen ongetwijfeld werd geadviseerd niet te praten. Deze documenten leveren opzienbarend nieuw bewijs dat UFO’s bestaan.

Het is een merkwaardig geval, omdat de getuige van oudsher zo betrouwbaar is, en het voorwerp door anderen in zijn entourage werd gezien, waardoor het moeilijk volledig kan worden afgeschreven. Er lijkt geen reden te zijn waarom zo’n respectabele politicus zo’n verhaal zou willen verzinnen, en wat het nog merkwaardiger maakt zijn de pogingen die zijn gedaan om het allemaal stil te houden, te voorkomen dat Russell erover zou praten, en het aan het publieke oog te onttrekken. Wat is de betekenis van deze ontmoeting en welke plaats neemt zij in het UFO-fenomeen in? Er lijkt geen verdere informatie te zijn, en het zal waarschijnlijk een ander meeslepend, maar uiteindelijk frustrerend verhaal blijven dat we nooit tot op de bodem zullen kunnen uitzoeken.

Bron

Vertaling: Martien