Wat waren de mysterieuze Foo-jagers die gevechtspiloten overal ter wereld zagen? / door Ivan 

Wat waren de mysterieuze Foo-jagers die gevechtspiloten overal ter wereld zagen?

door Ivan / 5 mei 2018

(IvanEen koninklijke luchtmachtpiloot die met een orkaanonderschepper vliegt, meldde in december 1942 dat hij getuige was van twee lichten die vanaf de grond naar zijn 7000 voet hoge kruishoogte schoten terwijl hij over Frankrijk vloog. Hij dacht eerst dat het vuur was, maar realiseerde zich kort daarna dat dit niet het geval was, omdat de mysterieuze ‘lichten’ hem volgden en elke ontwijkende manoeuvre nabootsten die hij maakte.  

De verschijning van de zogenaamde Foo Fighters begon te worden gedocumenteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Duitse en geallieerde oorlogsvliegtuigen mysterieuze vliegende objecten tegenkwamen zonder vleugels.

De talrijke Foo-jagerwaarnemingen lieten piloten vol ontzag achter.

De eerste waarneming deed zich voor in november 1944 toen jachtpiloten meldden dat ze achter hun vliegtuigen werden gevolgd door snelbewegende, gloeiende voorwerpen terwijl ze over West-Europa patrouilleerden.

De objecten werden meestal beschreven als vurig, gloeiend in een verscheidenheid van kleuren, waaronder rood, oranje en wit. Ze hadden geen probleem om in formatie te vliegen, en nog belangrijker, ze kwamen nooit op de radar.

Sommige piloot berekeningen beschrijven de raadselachtige objecten als vliegende kerstlichten, het spelen met piloten, ongelooflijke wilde bochten uitvoerend, voordat ze verdwenen.

Er zijn verschillende verslagen van Foo Fighters die in formatie vlogen samen met geallieerde piloten, die meldden dat het  leek alsof de mysterieuze objecten onder intelligente controle stonden.

De mysterieuze UFO’s vertoonden nooit een vijandig gedrag tegenover de piloten. Uit rapporten blijkt dat het onmogelijk was om een ​​van de foo-jagers te slim af te zijn en te beschieten.

Geallieerde troepen dachten dat de Foo Fighters topgeheime vliegtuigen waren die door de Japanners of Duitsers waren ontwikkeld. Het werd later echter onthuld dat zowel de Duitsers als de Japanse hoofden getuige waren van de raadselachtige objecten in de lucht.

Foo Fighters werd al snel een wijdverspreid fenomeen.

Een van de beroemdste ontmoetingen met de Foo Fighter werd gemeld door Charles R. Bastien van de  Achtste Luchtmacht. Volgens Bastien meldde hij dat “twee mistlampen met hoge snelheden vlogen die snel van richting zouden kunnen veranderen” boven België en Nederland.

Nadat Bastien ondervraagd was, meldden zijn inlichtingenofficieren dat twee extra RAffighters hetzelfde hadden gemeld over Europa.

Naast de waarneming door Bastien en de twee RAF-jagers, zag een andere Royal Airforce Piloot met een Hurricane-interceptor twee lichten vanaf de grond in de richting van zijn 7000 voet-kruishoogte in december 1942 boven Frankrijk.

De piloot dacht eerst dat wat hij had gezien, een indicator vuur was, maar besefte kort daarna dat dit niet het geval was, omdat de mysterieuze ‘lichten’ hem volgden en elke ontwijkende manoeuvre nabootsten die hij maakte.

The Time Magazine schreef over de raadselachtige objecten in 1945:

“Als het geen hoax of optische illusie was, was het zeker het meest raadselachtige geheime wapen dat de geallieerde jagers tegenkwamen. Vorige week vertelden Amerikaanse nachtjagerpiloten uit Frankrijk een vreemd verhaal over vuurballen die al meer dan een maand hun vliegtuigen ’s nachts boven Duitsland hebben gevolgd. * Niemand leek te weten wat, als er al iets was, de vuurballen moesten uitvoeren. Piloten, denkend dat het een nieuw psychologisch wapen was, noemden het de foo-jager.”

Omdat het fenomeen wijdverspreid en niet gelokaliseerd was,  theoretiseerde het na-oorlogse  Robertson Panel of het mogelijk was dat Foo Fighters in feite elektrostatische verschijnselen waren vergelijkbaar met  St. Elmo’s vuur, elektromagnetische verschijnselen, of eenvoudig reflecties van licht van ijskristallen.

Tachikawa-Kawasaki KI-36 jagers naast elkaar met twee Foo Fighters.

Er zijn andere theorieën dat Foo Fighters in feite ‘buitenaardse drones’ waren die deel uitmaakten van grotere UFO Moederschepen. De raadselachtige objecten zouden zich afsplitsen van de Moederschepen om een ​​surveillancemissie uit te voeren.

Noch Duitse noch geallieerde piloten hadden iets dergelijks eerder gezien, daarom verspreidde het mysterie achter de voorwerpen zich snel over de wereld.

Waren het topgeheime wapens die door de Duitsers of Japanners werden ontwikkeld?

Of is er een mogelijkheid, zoals sommige UFO-onderzoekers suggereren, dat de zogenaamde Foo Fighters eigenlijk bezoekers waren uit een andere wereld?

Over de auteur

Ivan is hoofdredacteur bij  ancient-code.com, hij schrijft ook voor Universe Explorers. Je hebt hem misschien op het kanaal Discovery and History Channel .zien verschijnen.

Bron: https://ancient-code.com/what-were-the-mysterious-foo-fighters-seen-by-fighter-pilots-around-the-world/

vertaling: Martien