“Vondst Egyptische artefacten in Jeruzalem geheimgehouden door Rockefeller Museum”

“Vondst Egyptische artefacten in Jeruzalem
geheimgehouden door Rockefeller Museum”

2 januari 2015

Verschillende websites besteden aandacht aan de vermeende vondst van Egyptische archeologische voorwerpen in het voormalige huis van de beroemde egyptoloog Sir William Petrie in Jeruzalem. De voorwerpen kunnen ‘de geschiedenis van Egypte en de rest van de wereld herschrijven’.
In een filmpje van de website Paranormal Crucible worden antieke voorwerpen getoond die gevonden zouden zijn op het ‘complex van Gizeh’, maar na de vondst in beslag waren genomen door medewerkers van het Rockefeller Museum.
Volgens Shepard Ambellas, hoofdredacteur van de alternatieve nieuwssite Intellihub, staan op de voorwerpen aliens en UFO’s afgebeeld. De artefacten zouden zijn gevonden in een geheime ruimte achter de boekenkast van de egyptoloog. Petrie zou vlak voor zijn dood in 1942 bewijs hebben gevonden voor buitenaards leven op aarde, maar verstopte het materiaal in zijn woning in Jeruzalem.
Ambellas claimt dat sommige van de relikwieën zijn te zien in het Petrie Museum of Egyptian Archaeology in Londen. Hij beweert ook dat in de woning twee gemummificeerde lichamen zijn gevonden van 1 meter 20 lang. In Afrika werden dwergen echter gezien als ‘hemelse wezens’ en in het Oude Egypte kregen ze hoge posities toegewezen (foto).
De mummies hebben een ‘langgerekte schedel, grote oogkassen en lange, dunne armen’. Bij de mummies zouden ‘zeer geavanceerde’ mechanische apparaten zijn gevonden, waaronder een gouden schijf met een doorzichtige bovenkant. De apparaten ‘zijn voorzien van onbekende symbolen’.
Ze doen denken aan de beroemde ‘helikopter-hiërogliefen’ die zijn gevonden in een tempel in Abydos. Op het stenen tablet met de hiërogliefen zijn afbeeldingen te zien van wat moderne vliegtuigen lijken te zijn.
Verschillende websites meldden in 2010 dat dr. Alaa El-Din Shaheen, decaan van de faculteit Archeologie van de Universiteit van Caïro, gezegd zou hebben dat de Egyptische piramides ‘niet van deze wereld zijn’. Later ontkende hij uitspraken te hebben gedaan over een link tussen aliens en de piramides.