Veteraan UFO-onderzoeker dringt aan op waakzaamheid na onthullingen over het Pentagon

Veteraan UFO-onderzoeker dringt aan op
waakzaamheid na onthullingen
van het Pentagon

door  Robbie Graham , 23 januari 2018

Robbie Graham )  In december 2017 brak de Amerikaanse regering haar bijna vijftig jaar durende stilte over de UFO-kwestie door haar proxy-erkenning van een Top-Secret Pentagon UFO-project genaamd Advanced Aviation Threat Identification Program. De conclusies van het project, dat liep van 2008 tot 2012 voor een bedrag van $ 22 miljoen (en dat tot op de dag van vandaag rustig doorgaat), waren dat ‘vliegtuigen’ van ogenschijnlijk onaardse oorsprong routinematig het Amerikaanse luchtruim binnendringen.

Related  The Very Strong Connection Between UFO’s & Nuclear Weapons Storage Facilities Source – ExoNews

  • UFO-onderzoeker en -auteur, Greg Bishop, is sceptisch over het motief van het Amerikaanse leger van de onthulling in december van de $ 22 miljoen studie over UFO’s door het Pentagon en de release van een F-18 cockpitvideo van een “tic tac” UFO, in samenwerking met voormalige overheids wetenschappers en -functionarissen die de regering hebben verlaten om deel te nemen aan een onthullingsinitiatief  genaamd “To the Stars Academy”.
  • Bishop denkt dat Tom DeLonge’s ‘To the Stars Academy’ is ontworpen om de aandacht weg te leiden van iets anders, in plaats van iets  substantieels te onthullen. Het kan zijn om de aandacht af te leiden van andere geheime programma’s en om “tegen het wespennest te slaan” om te zien wie er zou reageren.
  • Als een waarschuwend verhaal dat zijn scepticisme ondersteunt, vertelt Bishop het verhaal van Paul Bennewitz. In 1979 woonde Bennewitz in Albuquerque bij de luchtmachtbasis Kirtland. Hij vertelde de luchtmacht over vreemde lichten die hij ’s nachts over de basis had gezien, op niet-vliegtuigachtig bewegende manieren. De luchtmacht begon disinformatie aan hem te geven en dwong hem het publiek te waarschuwen voor een dreigende buitenaardse invasie. De luchtmacht keek hoe Bennewitz meer en meer geestelijk onstabiel werd. In 1988 ontving Bennewitz een behandeling voor geestelijke gezondheidszorg en stopte hij daarna met het bespreken van UFO’s.
  • “Ik vind het verontrustend dat degenen die het minst vertrouwen in de machtsstructuur hebben, meer dan bereid zijn om een ​​verhaal te accepteren wanneer het resoneerd met hun vooroordelen. Dat is het moment waarop we de meest kritisch en waakzaam zouden moeten zijn, “zegt bisschop.

In december 2017 brak de Amerikaanse regering haar bijna vijftig jaar durende stilte over de UFO-kwestie door haar proxy-erkenning van een Top-Secret Pentagon UFO-project genaamd Advanced Aviation Threat Identification Program. De conclusies van het project, dat liep van 2008 tot 2012 voor een bedrag van $ 22 miljoen (en dat tot op de dag van vandaag rustig doorgaat), waren dat ‘vliegtuigen’ van ogenschijnlijk onaardse oorsprong routinematig het Amerikaanse luchtruim binnendringen.

Deze vliegtuigen, volgens het voormalige hoofd van het Pentagon-project, Louis Elizondo, vertonen vluchtkenmerken die de wetten van onze bekende fysica trotseren. Ze behoren niet tot de Verenigde Staten van Amerika, noch, kennelijk, tot enige andere natie op aarde. Bovendien bleek dat het Pentagon “legeringen” heeft teruggewonnen uit neergestorte UFO’s die momenteel worden bewaard en bestudeerd achter slot en grendel in Las Vegas, Nevada met het toezicht door miljardair, ruimtevaartindustrieel Robert Bigelow.

De implicaties zijn verrassend en de media herkennen snel een legitiem onderwerp dat al lange niet anders heeft gediend dan als tabloidvoer. Het is nu (bijna) officieel: UFO’s zijn niet alleen echt, maar mogelijk ook representatief voor niet-aardse technologieën. 2018 lijkt een heel groot jaar voor de UFO te worden.

Maar we moeten doorgaan met ons gezonde verstand over ons. Sinds 1947 wordt de betrokkenheid van de Amerikaanse overheid bij het UFO-fenomeen bijna uitsluitend gekenmerkt door misleiding; door desinformatie en perceptie management campagnes in dienst van agenda’s die  zo duistere blijven als altijd.

Zijn de recente UFO-onthullingen van het Pentagon een signaal voor een einde aan de decennia lange geheimhouding? Hebben de krachten die slecht zijn een radicale verandering van hart gehad? Zijn ze eindelijk klaar om de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid over hun kennis van het UFO-enigma te vertellen? Als je ‘ja’ hebt geantwoord op een van die vragen, kan het zijn dat jou geloof spreekt, in plaats van je logica.

Greg Bishop begrijpt beter dan de meeste dat dingen zelden of nooit gebeuren, zoals het lijkt als het gaat om UFO’s en de Amerikaanse militaire / inlichtingengemeenschap. Zijn boek, Project Beta: The Story of Paul Bennewitz, National Security, and the Creation of a Modern UFO Myth, vertelt het verhaal van een geraffineerde regeringscampagne van desinformatie over een nietsvermoedende Amerikaanse burger, waarvan de gevolgen over de UFO cultuur zich uitrimpelden en  uiteindelijk de kusten van de popcultuur bereikte, waardoor onze opvattingen over vliegende schotels en de aard en agenda’s van hun potentiële bewoners aanzienlijk werden vormgegeven.

Hier deelt Greg met mij zijn gedachten over de recente onthullingen van het Pentagon en over hoe we het UFO-raadsel beter kunnen oplossen door de overheid helemaal uit de vergelijking te verwijderen en in plaats daarvan de nadruk te leggen op gedemocratiseerd, grassroots-onderzoek.

Robby Graham: Vat voor ons de verontrustende zaak van Paul Bennewitz eens samen. 

Greg Bishop: In 1979 woonde Paul Bennewitz in Albuquerque, New Mexico, precies op de grens van de luchtmachtbasis Kirtland, waar veel geheime programma’s waren. Hij merkte dat vreemde lichten ’s nachts op niet-vliegtuigachtige manieren over de basis bewogen en besloot het de luchtmacht te vertellen.

In plaats van hem een opzeggingsorder te geven, besloten de Powers That Be dat het rendabeler zou zijn om hem mee te slepen, in de hoop in het proces te kunnen leren hoe hij een gecodeerd berichtensysteem had uitgedacht dat zorgvuldig was ontwikkeld (omdat hij een zeer bekwame elektrotechnicus was) en met wie hij nog meer gesproken had, en wie met hem probeerde te praten. Ze hoopten dat dit buitenlandse agenten en infiltranten zou onthullen.

Later begonnen ze hem desinformatie te geven, maar hij geloofde het omdat hij dacht dat hij nauw samenwerkte met de luchtmacht door iedereen te waarschuwen voor een buitenaardse invasie. Voor het grootste deel leverde Bennewitz zijn eigen verhalen en details, maar toen de luchtmacht (en mogelijk andere agentschappen) zich realiseerden dat hij gevaarlijk onstabiel werd, deden ze niets om hem van deze schadelijke ideeën af te brengen. Bezorgd om zijn welzijn plaatste zijn familie hem in 1988 in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Hij herstelde vrij snel en bleef de rest van zijn leven over het algemeen uit de UFO-arena.

RG: In welke mate beïnvloedde de desinformatiecampagnes van de jaren zeventig / tachtig de UFO-subcultuur in die decennia? Voelen we vandaag nog steeds de effecten?

GB: Ik denk dat ze vooral dienden om mensen weg te houden van geheime programma’s en hun eigen staarten te blijven volgen. Ik denk niet dat ze gedaan zijn om onderzoekers weg te houden van enig groot geheim. Zoals ik het zie, is het belangrijkste effect vandaag dat UFO-fans veel te veel nadruk leggen op de cover-up-hoek van de overheid, dat vanaf het begin minstens een deel van het punt kan zijn geweest.

RG: Wat zie je als parallellen tussen DeLonge’s ‘To the Stars’ initiatief en historische perceptie-inspanningen van het management?

GB: Voor mij heeft het de kenmerken van een operatie die is ontworpen om de aandacht van iets weg te leiden, in plaats van iets van substantie openbaar te maken. Het feit dat de overheid iets over het onderwerp weet en het al vele jaren bestudeert, zou niet als een verrassing moeten komen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in UFO’s. Ik denk niet dat de bredere cultuur (vooral jongere mensen) ook verrast waren. Het meest opvallende punt is dat er zowel in de media als op sommige plaatsen in de academische wereld enige erkenning voor is, omdat het verhaal in een document is gepubliceerd, hoewel ik het zie als een publicitaire uitgave die is vermomd als een nieuwsbericht.

RG: Zou u willen speculeren over mogelijke agenda’s achter deze recente vrijgave van informatie?

GB: Over het algemeen is het zo dat wanneer de inlichtingengemeenschap besluit in een bepaalde richting te gaan, het ontworpen is om meer dan één doel te bereiken. Een mogelijk effect werd genoemd in het laatste antwoord: media en academici lijken UFO’s niet meer te zien als een onderwerp voor automatische spot. Dit kan dienen om meer intelligente gedachten over het onderwerp te brengen, wat originele benaderingen en onderzoek met praktische toepassingen kan stimuleren. Een andere reden kan zijn om de aandacht af te leiden van minder voor de hand liggende kwesties, evenals een manier om ’tegen het wespennest te slaan’ om te kijken wie zal reageren.

RG: De recente “onthullingen” over het UFO-programma van het Pentagon … moeten we daar enthousiast of bezorgd over zijn? Waarom?

GB: Ik denk dat we geen van beiden zouden moeten doen. Ik geloof dat we stil en onbewegelijk moeten kijken, maar met grote belangstelling. Reageren op het nieuws is hoogstwaarschijnlijk een onderdeel van de agenda van degenen die het hebben vrijgegeven.

RG: Wat vindt u van “Disclosure” in het algemeen? Is dit iets dat de UFO-gemeenschap moet nastreven – waarheid door de overheid – of moeten we verschillende onderzoekslijnen volledig volgen in onze zoektocht om het UFO-enigma te ontrafelen?

GB: Ik vind het verontrustend dat degenen die het minst vertrouwen in de machtsstructuur hebben, meer dan bereid zijn om een ​​verhaal te accepteren wanneer het overeenkomt met hun vooroordelen. Dat is het moment waarop we de meest kritisch en waakzaam moeten zijn. Het is ook interessant dat de recente “onthullingen” de mythe en de agenda rondom het UFO-onderwerp, dat al sinds het midden van de jaren negentig bestaat, in de cultuur nauwlettend volgen, met antecedenten van lang daarvoor.

We zijn volledig in staat om zelf UFO’s te bestuderen zonder hulp of aanmoediging van de autoriteiten. In feite is de aard van het fenomeen zo in tegenspraak met een top-down benadering dat we het proces actief moeten democratiseren door een ​​zo breed mogelijk netwerk te gebruiken voor het probleem en om het begrip van zowel UFO’s als, wat nog belangrijker is, onze methoden van ervaren , rapportage, onthouden en bestuderen van de effecten ervan te vergroten . Er zijn veel wijze en creatieve individuen die al verschillende en belangrijke bijdragen hebben geleverd, maar hun werk is niet vaak te herleiden tot simpele soundbites. Iedereen met een internetverbinding of een bibliotheekpas kan deze onderzoekslijnen zelf benaderen en op zijn manier bijdragen aan verder begrip. Ten slotte moeten we afzien van het idee dat er een enkel “antwoord” is op het enigma, omdat elk doelgerichte zoektocht lijkt te zijn gedoemd door het ambivalente karakter van het onderwerp dat wordt bestudeerd.

Bron: http://mysteriousuniverse.org/

FAIR USE NOTICE: This page contains copyrighted material the use of which has not been specifically authorized by the copyright owner. ExoNews.org distributes this material for the purpose of news reporting, educational research, comment and criticism, constituting Fair Use under 17 U.S.C § 107. Please contact the Editor at ExoNews with any copyright issue.

vertaling: Martien