Nasa ontdekte al leven op mars in 1976

Nasa ontdekte al leven op mars in 1976

Vrijdag 13 april 2012

Naar nu net bekend is geworden, ontdekte NASA al in 1976 leven op Mars met de Viking Robots, aldus wetenschappers.
Dit is de conclusie van een groep wetenschappers na nieuwe studie van de 36 jaar oude gegevens.
Volgens Joseph Miller, bioloog van de Universiteit van Zuid Californie zijn de resultaten van het onderzoek 99% zeker.
Eerdere onderzoeksresultaten hadden uitgewezen dat er wel geologisch leven was op Mars, maar geen biologisch leven.
Het huidige onderzoek heeft een totaal nieuwe benaderingsmethoden toegepast op de originele gegevens. Deze gegevens waren niet digitaal beschikbaar, maar alleen op papieren.

Op basis hiervan destilleerden de wetenschappers sets van getallen en analyseerden de resultaten op basis van hun complexiteit. Aangezien levende organismen complexer zijn dan niet biologische processen, werd besloten om alleen vanuit een numerieke invalshoek naar de resultaten te kijken.

Ze vonden een sterke overeenkomst tussen de resultaten van het Viking experiment en die van aardse biologische datasets. De wetenschappers stellen dat de hoge mate van ordening eerder karakteristiek is voor een biologisch dan een fysiek proces.

Er is ook kritiek op deze methode, omdat het nog niet onomstotelijk is bewezen dat deze methode het verschil kan bepalen tussen biologische en niet biologische processen op aarde.

Miller stelt, dat hoewel dat geen waterdichte methode is, het voldoende bewijs is om aan te tonen dat de Viking in 1976 wel degelijk leven op Mars vond.

Vertaling: Martien