Canada woont eerste UFO-briefing bij in het Pentagon

Canada woont eerste UFO-briefing bij in het Pentagon

Door: Alexander Panetta · CBC News ·

Klik op dit plaatje om video te bekijken

Te midden van buitengewone nieuwe claims geeft het Amerikaanse Office zijn eerste briefing aan geallieerde landen.

De Canadese regering heeft haar deelname bevestigd aan een unieke internationale bijeenkomst over niet-geïdentificeerde vliegende objecten die wordt georganiseerd op het Amerikaanse militaire hoofdkwartier.

De bijeenkomst in het Pentagon eind vorige maand komt te midden van een uitbarsting van activiteit in Washington en oogverblindende nieuwsberichten met betrekking tot zogenaamde Unidentified Anomalous Phenomena (UAP).

Het bevatte een door de VS geleide briefing voor bezoekers uit landen van de Five Eyes-alliantie voor het delen van inlichtingen, waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het Canadese ministerie van Nationale Defensie vertelde CBC News in een e-mail dat Canada de bijeenkomst bijwoonde, geleid door een vertegenwoordiger van de Royal Canadian Air Force.

“De details van de bijeenkomst blijven geheim”, zei DND in een e-mail. “Het kan worden gekarakteriseerd als het delen van informatie over het onderwerp UAP en op dit moment kunnen geen verdere details worden gedeeld.”

De bijeenkomst bevatte een presentatie door Dr. Sean Kirkpatrick – de ervaren  wetenschapper in de Amerikaanse nationale defensie-instelling die het All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) leidt, een nieuwe entiteit die in 2022 is opgericht om UAP-gerelateerde activiteiten voor het Amerikaanse leger te leiden.

Kirkpatrick maakte de Five Eyes – bijeenkomst vorige week publiekelijk bekend tijdens een openbare conferentie georganiseerd door NASA.

“Ik heb zojuist ons eerste Five Eyes-forum over dit onderwerp gehouden”, zei Kirkpatrick.

Hij legde het doel uit van het ontmoeten van bondgenoten: nauwer samenwerken met bevriende naties bij het bundelen van informatie over UAP-waarnemingen.

De oprichting van zijn kantoor maakt deel uit van een golf van activiteit na een rapport uit 2017 in The New York Times over bizarre waarnemingen die geheim werden gehouden door het Amerikaanse leger.

In de nasleep van dat rapport werd het kantoor van Kirkpatrick opgericht, de Amerikaanse regering brengt nu een jaarverslag uit over UAP-waarnemingen en het Congres creëerde een systeem voor klokkenluiders van de overheid om waarnemingen te melden.

Nu hebben twee van de journalisten die dat keerpuntrapport uit 2017 schreven een grote sprong voorwaarts gemaakt – en buitengewone nieuwe beschuldigingen gerapporteerd.

Deze week beschreven ze verbluffende nieuwe claims van een gedecoreerde voormalige gevechtsofficier die van 2019 tot 2021 diende als vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Defensie bij een UAP-taskforce.

Verbluffende nieuwe claims

David Grusch werd in hun gedrukte rapport en in een later televisie- interview geciteerd, waarin hij zei dat de Verenigde Staten vliegtuigen van niet-menselijke oorsprong in bezit hebben.

En niet slechts één vliegtuig, zegt hij, maar veel.

Hij zegt dat de ontdekkingen talrijk zijn, variërend van wrakstukken tot intacte voertuigen, en hij zegt dat deze items al tientallen jaren worden verzameld – door de Amerikaanse regering, door bondgenoten en door defensie-aannemers.

Hij zegt dat deze informatie illegaal wordt achtergehouden voor leden van het Congres en hij heeft hen gewaarschuwd, evenals de inspecteur-generaal van de Amerikaanse inlichtingengemeenschap.

Auteurs die verslag deden van zijn beschuldigingen voor de wetenschappelijke site The Debrief citeerden andere Amerikaanse functionarissen die instonden voor de geloofwaardigheid van Grusch, waaronder Jonathan Gray, een officier in de inlichtingengemeenschap met een uiterst geheime toestemming.

“Het niet-menselijke intelligentiefenomeen is echt. We zijn niet de enige… Dit soort opvragingen is niet beperkt tot de Verenigde Staten. Dit is een wereldwijd fenomeen en toch blijft een wereldwijde oplossing ons ontgaan”, zegt Gray in het rapport.

Dit is, voor alle duidelijkheid, niet de officiële lijn van de Amerikaanse regering.

Er is tot op heden geen geloofwaardig bewijs van buitenaardse activiteit, niet-aardse technologie of objecten die de bekende wetten van de fysica tarten, zei Kirkpatrick in een recente getuigenis voor de Senaat van de Verenigde Staten.

Bovendien vermeldde het laatste jaarlijkse UAP- rapport geen enkel bewijs van buitenaardse technologie.

Het zei dat van de 366 geregistreerde waarnemingen er 163 ballonnen of ballonachtige entiteiten waren, 26 werden gecategoriseerd als onbemande luchtvaartuigen en zes ruimtevaartrommel.

Het zei echter dat 171 waarnemingen onverklaard blijven.

Het Amerikaanse leger bestrijdt de suggestie van Grusch dat het bewijs heeft van buitenaardse vliegtuigen.

In een e-mail aan CBC News zei Pentagon-woordvoerster Sue Gough: “AARO heeft geen verifieerbare informatie ontdekt om beweringen te onderbouwen dat er programma’s met betrekking tot het bezit of reverse-engineering van buitenaards materiaal in het verleden hebben bestaan of momenteel bestaan.”

Ze zei dat AARO vastbesloten is om de gegevens en het onderzoek te volgen, waar het ook toe leidt.

Door CBC

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org