Ashtar Command Christopher Helland

Ashtar Command / Christopher Helland

OPRICHTER / GROEP GESCHIEDENIS > GEORGE VAN TASSEL

1910    (10 maart):  George Van Tassel is geboren.

1947:  George Van Tassel verhuisde zijn familie naar Giant Rock, Californië, waar hij een kleine landingsbaan, een gastenboerderij en een koffieshop bouwde.

1948:  George Van Tassel richtte de “Broederschap van de Kosmische Christus” op.

1952:  George Van Tassel richtte het “Ministerie van Universele Wijsheid” op.

1952    (18 juli):   George Van Tassel beweerde telepathisch gechannelde berichten te hebben ontvangen van een buitenaards wezen genaamd Ashtar.

1952:  Robert Short promootte de Ashtar berichten, vestigde het Ashtar Commando, en channelde Ashtar ook.

1953   (24 augustus):  George Van Tassel claimde een fysieke ontmoeting met   buitenaardse wezens en een UFO-ervaring.

1953:  Robert Short claimde een fysieke ontmoeting met buitenaardsen en een UFO- ervaring.

1953-1977: George Van Tassel was gastheer van de jaarlijkse Giant Rock Spacecraft Conventions, met een opkomst van maar liefst 11.000 mensen.

1977: Thelma B. Terrill (Tuella) richtte het “Ashtar Galactic Command” op.

1978:  George Van Tassel overleed.

1982: Tuella publiceerde Project World Evacuation door het Ashtar Command en waarschuwde mensen dat massale evacuaties van de planeet op handen waren.

1986: Yvonne Cole waarschuwde haar volgelingen dat de vernietiging van de Aarde in 1994 zou plaatsvinden en dat het Ashtar Commando de planeet zou                                            evacueren.

1994:  Leden van het Ashtar Commando beweerden dat “Opstijg” ervaring had plaatsgevonden en dat de leden aan boord van ruimteschepen waren genomen door middel              van “fysieke trillingsoverdracht“. Deze gebeurtenis werd “The Pioneer Voyage” genoemd.

OPRICHTER / GROEP GESCHIEDENIS

George Van Tassel werd geboren in een middenklasse familie in Jefferson, Ohio in 1910. Na het voltooien van de middelbare school verhuisde hij in 1930 naar Californië waar hij enige tijd monteur was. Daar ontmoette hij Frank Critzer, een goudzoeker die in de Californische woestijn in de buurt van de seven-story boulder in Giant Rock woonde. In 1947 verhuisde George Van Tassel zijn familie naar Giant Rock, Californië, waar ze in ondergrondse ruimtes onder Giant Rock woonden die Critzer had gegraven, terwijl Van Tassel een kleine landingsbaan, een gastenboerderij en een coffeeshop ontwikkelde. Op deze locatie, in de woestijn nabij de Yucca-vallei, ontving Van Tassel regelmatig berichten van bovennatuurlijke wezens en beweerde hij dat hij zijn ‘ware wezen’ had gevonden en in staat was om zijn ‘innerlijke stem’ te horen.

Van Tassel [Afbeelding rechts] vestigde eerst de De Brotherhood of Cosmic Christ  in 1948, toen het Ministerie van Universele Wijsheid in 1952. De Brotherhood of Cosmic Christ was een kleine groep die wekelijks op Giant Rock bijeenkwam voor meditatie en channeling sessies. Vanaf 1949 werden berichten die tijdens deze vergaderingen werden ontvangen geregistreerd als afkomstig van “The Golden Destiny.” Zoals beschreven aan leden van de laatste groep in een 1968-nieuwsbrief, zegt Van Tassel:

“Ik schijn een gebied van gouden mist binnen te gaan … Binnen deze ‘gouden dichtheid’, die in zijn grenzeloze omvang lijkt te zijn, hoor ik een zachte, resonerende stem die deze woorden uitspreekt. Terwijl ik de woorden hoor, worden ze ofwel in steno of op tape opgenomen, terwijl ik hardop herhaal wat ik hoor … Iedereen lijkt te denken dat dit klinkt als God die in de eerste persoon spreekt. Dus kan ik u alleen vertellen hoe ik de woorden ontvang en deze noteer “(Van Tassel 1968: 15).

De oprichting van de tweede groep viel samen met berichten die Van Tassel beweerde vanaf 6 januari 1952 telepathisch te ontvangen van wezens in ruimteschepen (vliegende schotels) die in de buurt van de planeet kwamen. Het ministerie van Universele Wijsheid promootte zichzelf als een wetenschappelijk onderzoeksconsortium dat geïnteresseerd was in de “UFO-ervaring”. Hoewel het onderzoek ook vormen van spirituele genezing onderzocht en aanmoedigde, lag de primaire focus op het verzamelen en analyseren van informatie met betrekking tot UFO-activiteiten.

Van Tassels eerste contact met Ashtar (de “chef” of commandant van alle intergalactische strijdkrachten) werd gerapporteerd op 18 juli 1952. Dit eerste contact was geen traditionele vorm van persoonlijk contact, maar Van Tassel beweerde dat hij telepathisch uitzendingen ontving die via geavanceerde buitenaardse apparaten werden verzonden. Als een vorm van ESP beweerde hij dat hij in “resonantie” was met de boodschappen die verzonden werden en dat hij door zijn geest en lichaam af te stemmen door middel van bepaalde technieken, waaronder meditatiepraktijken, in staat was om contact te houden met de buitenaardse wezens. Tijdens wekelijkse vrijdagavond channeling sessies, trainingssessies en retraites in Giant Rock, leerde Van Tassel anderen de technieken die hij beoefende en moedigde hij verdere communicatie met buitenaardse wezens aan door deze vorm van telepathie.

Van Tassel bleef berichten van een aantal ruimtewezens (bijv. Portla, Maxslow, Lax, Blaroc, Noot, Vela, etc.) communiceren, maar de Ashtar-berichten kregen een prominente plaats, omdat ze naar verluidt afkomstig waren van de belangrijkste en machtigste buitenaardse verkenners in de melkweg. Deze eerste berichten werden in 1952 door Van Tassel gepubliceerd in het boek I Rode a Flying Saucer: De Mysteries of the Flying Saucers Revealed . Hoewel het boek impliceert dat de auteur in een vliegende schotel vloog, is het boek in feite slechts een samenvatting van de berichten die Van Tassel ontving van wezens in vliegende schotels.

In augustus 24, 1953, beweerde Van Tassel dat een ruimtevaartuig landde op de landingsbaan in Giant Rock en dat 4-aliens hem benaderden als persoon. Hij verklaarde dat de vliegende schotel een verkenningsschip was dat werd bestuurd door een wezen genaamd “Solgonda” dat was verzonden vanaf een groter moederschip dat vanuit Venus naar de aarde was gereisd. Toen hij op het schip was, beweerde hij dat hij de informatie en een formule had gekregen om een ​​tijdmachine te bouwen (F = 1 / T). Op basis van dit contact, in 1954, begon Van Tassel met de bouw van de “Integratron” op zijn terrein bij Giant Rock. [Afbeelding rechts] De Integratron was een groot koepelvormig gebouw, dat naar verluidt, onder andere, werd verondersteld menselijke celstructuren te verjongen en het leven van een persoon te verlengen. Van Tassel haalde geld op voor de bouw door donaties te werven via de nieuwsbrief van het ministerie van Universele Wijsheid en openbare spreekbeurten. Volgens geruchten droeg Howard Hughes (een voormalige werkgever van Van Tassel) aanzienlijk bij aan het project.

Gelijktijdig met Van Tassels UFO-contactervaring in 1953, begon hij als gastheer op te treden voor de jaarlijkse Giant Rock Spacecraft Conventions (1953-1977), die regelmatig duizenden deelnemers trokken. In 1955 trokken de UFO-conventies in Giant Rock regelmatig de “who’s who” van de huidige UFO-conventies aan, waaronder Truman Bethurum, Kenneth Arnold, George Adamski en Charles Laughead. De opkomst was maar liefst 11.000 mensen en in 1957 stuurde Life Magazine fotograaf Ralph Crane naar het evenement om het te verslaan. Gepubliceerd op 27 mei 1957 als het verhaal “A Saucer Session for Spaceship Sighters”, gaf het artikel een aantal verhalen van deelnemers over ET ontmoetingen en hun reizen op ruimteschepen naar Mars, Venus en de Maan. Het artikel vermeldt Van Tassel en zijn UFO-ontmoeting samen met gebeurtenissen die gerapporteerd zijn door Truman Bethurum, Ruth May Weber en Howard Menger (Life Magazine 1957:117-18).

Naarmate grotere menigte de Giant Rock conventie bezochten, werd Van Tassel een beetje een beroemdheid en sprak hij regelmatig op radio en televisie en promootte hij zijn ontmoetingen met UFO’s, de UFO-contactpersoon en Ashtar. Toen Ashtar en het Ashtar Commando (een term die gebruikt wordt om de grote galactische vloot die in dienst was om de melkweg te beschermen) steeds populairder werden, begonnen veel mensen te beweren dat ze ook in staat waren om berichten vanuit Ashtar te channelen.

Door vragen over de authentieke Ashtar Commando berichten, en contact met de authentieke Ashtar, ontstonden er schisma’s tussen Van Tassel en andere mensen die op dat moment berichten channelden. Van Tassel promootte zijn contact met Ashtar als een vorm van telepathie en iets dat eerder wetenschappelijk was dan als de spirituele beoefening van het channelen. Van Tassel heeft nooit beweerd dat hij de enige persoon was met wie Ashtar contact opnam, maar hij was kritisch over een aantal mensen die Ashtar-boodschappen presenteerden, in het bijzonder degenen die door Robert Short werden gepromoot. Zoals Van Tassel in 1952 verklaarde: “Het geven van jezelf en je intelligentie aan liefde of Lichtwezens, veroorzaakt passief denken en vertraging van de persoonlijkheid. Wetenschap en spiritualiteit zijn één, en niet een verdeeld onderwerp. De Ashtar van het Ashtar Commando is een echte persoonlijkheid, deze persoonlijkheid is een kloon van de oorspronkelijke Ashtar. Je KUNT GEEN ruimte-intelligentie  ‘channelen’.”

Tegen het einde van 1952 was er een duidelijke scheiding tussen het Ministerie van Ministerie van Universele Wijsheid en het door Robert Short gestarte Ashtar Commando. Short beweerde dat zijn vorm van channeling zich voordeed wanneer iemand “zijn lichaam loslaat om een andere intelligentie door hen te laten communiceren”. Short beweerde ook dat hij ET-berichten kon ontvangen door automatisch schrijven. In zijn boek Out of the Stars: Een bericht van buitenaardsen, een van de eerste berichten die hij in de jaren ’50 van de vorige eeuw van ET’s zou hebben ontvangen, vertelt hem dat hij naar Giant Rock, Californië, moet reizen en Van Tassel moet vinden. Een groot deel van dat boek is gewijd aan het uitleggen van de channeling gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan met Van Tassel en anderen toen zij contact opnamen met de ET’s. Dit omvatte het gebruik van korte golf en HAM-radio en zelfs televisie-uitzendingen. Terwijl Short berichten van Ashtar begint te ontvangen, waarschuwt een van zijn eerste berichten voor “valse profeten en gidsen”.

In datzelfde jaar maakt het ministerie van Universele Wijsheid duidelijk dat Short niet in contact stond met de originele Ashtar en dat George Van Tassel nooit gescheiden was van de organisatie van de heer Short. Het Ashtar Commando benadrukte de spirituele aard van het contact tussen Ashtar en de mens en in 1955 begonnen verschillende “media” en “helderzienden” boodschappen te promoten. Naast spirituele connecties begonnen contactpersonen ook meer fysieke ontmoetingen te claimen met een beschrijving van ruimteschepen, buitenaardse wezens en het leven op andere planeten, waaronder de maan, Venus en Mars. Tegen die tijd had Robert Short ook fysiek contact geclaimd met buitenaardsen.

Na deze scheuring eiste Van Tassel extra gezag op om berichten te authenticeren en ook contactervaringen te verwoorden: “In mijn contact met 4 mannen die hier op 24 augustus 1953 landden, gaven zij mij informatie die ik moest gebruiken als ‘sleutel’ om de authenticiteit vast te stellen. Of valse, contactpersonen in de toekomst” (Van Tassel 1957:5). Door middel van deze ‘sleutel’ zou Van Tassel bevestigen of ontkennen dat individuen de berichten correct channelden en echte UFO-ontmoetingen hadden.

Terwijl Van Tassel gastheer bleef van de Giant Rock Spacecraft Conventions, demonstreerde hij ook publiekelijk zijn telepathische communicatie met buitenaardse wezens. In 1958 bijvoorbeeld, op het belangrijkste platform dat door sprekers op de conventie werd gebruikt, verklaarde hij op de conventie: ” NU met wie praat ik? Welnu, iemand anders blijft maar aandringen! VERWARREND, JE BLIJFT ME MAAR IN DE WAR BRENGEN! Laten we het eens worden over wie er vanavond gaat praten!….. IK BEN KNUT. IK BRENG JE LIEFDE.” Terwijl de channeling verder ging, beschreef Van Tassel het type vliegende schotel die Knut gebruikte en ook de locatie (Bishop en Thomas 1999). Ondanks de channeling lijkt Van Tassel zijn leringen te hebben veranderd om zich meer te richten op de UFO-ervaring als een fysieke manifestatie. In zijn boek uit 1956, Into this World and Out Again: Een Modern Bewijs van de Oorsprong van de Mensheid en haar Teruggang uit de Oorspronkelijke Schepping van de Mens, is er geen sprake van Ashtar. In feite wordt in geen van Van Tassels latere boeken of nieuwsbrieven verwezen naar Ashtar of het Ashtar Commando.

Wat opvallender wordt, is Van Tassels interpretatie van bijbelse teksten ter ondersteuning van zijn overtuiging dat buitenaardse wezens uit de ruimte lange tijd met mensen op aarde hebben gecommuniceerd. Hij stelt dat het een misverstand was,van mensen, gebaseerd op hun cultuur en wetenschappelijk niveau in die tijd, wat de indruk gaf dat deze wezens goden of engelen waren.

“Ik maak geen religie van wat dan ook. Ik probeer in deze tijd alleen maar uit te leggen wat de bijgelovige mensen van een andere tijd ertoe gebracht heeft om die gebeurtenissen naar beste weten vast te leggen – als ze geen enkel wetenschappelijk inzicht hadden in de oorzaak van een wolk, of een corona van vuur. Ik probeer alleen maar fenomenen te verklaren die zich toen, in het huidige begrip van de moderne elektrische wetenschap, hebben voorgedaan. Ik probeer wetenschappelijk te bewijzen dat religie een realiteit is, in plaats van een ongrijpbare, bijgelovige mythe … Ik verander niets aan wat er in de religieuze boeken staat. Ik leg alleen maar uit wat de oorzaak was van de fenomenen die toen niet begrepen werden door de mensen” (Van Tassel 1976:26).

Ondanks dat Van Tassel zijn aandacht verschoof naar de Ashtar-berichten, door de mid-1950’s, was Ashtar en het concept van een galactisch wetshandhavingsinstituut dat zich voorbereidde om mensen van de aarde te beschermen of te redden bekend geworden binnen verschillende UFO-groepen en contacteerbewegingen. Robert Short bleef deze vorm van boodschap promoten en talloze bekende mediums en leden van spiritistische bewegingen beweerden gecontacteerd te worden door Ashtar. Dit omvatte Richard Miller, Elouise Moeller, mevrouw EP Hill en Marian Hartill. Omdat veel van deze mensen betrokken waren bij bewegingen van het spiritistische type, zoals de I Am Society, is het geen verrassing dat de berichten die van Ashtar kwamen, begonnen te verschuiven om een ​​meer spirituele dimensie aan te nemen. Hoewel in de 1950s, waren de berichten nog steeds gericht op de naderende komst van grote aantallen fysieke ruimtevaartuigen om mensen hier op aarde te helpen.

De eerste beschrijvingen en verslagen van de Ashtar-boodschap zijn gericht op interventie met wetenschappelijke ontwikkelingen op aarde. In de gekanaliseerde accounts van Van Tassel, Robert Short en anderen, wordt Ashtar gepresenteerd als een fysiek wezen op een zeer reële ruimtemissie. Hij is de commandant van ‘geallieerde ruimtekrachten’, ingezet op een dringende interstellaire missie om de mensheid te redden van zijn eigen destructieve ontwikkelingen. Er is slechts een minimale hoeveelheid spirituele taal in de eerste boodschappen, met veel aandacht voor de technische aspecten van meer geavanceerde wezens, de talen die ze gebruiken, de structuur van de Ashtar-krachten en pseudowetenschappelijke informatie over energiebronnen, communicatiefrequenties, ruimteschepen en futuristische technologieën.

In 1955 channelde Elouise Moeller bijvoorbeeld een vraag- en antwoordsessie van het Ashtar Commando over hun schepen, ruimtevaart, leven na de dood en het leven op Venus. Ze geloofde dat een vloot van ruimtetuigen van het Ashtar Commando op elk moment op Aarde zou aankomen. Adelaide J. Brown channelde berichten die de soorten wezens uitleggen die op de andere planeten in het zonnestelsel leven en hoe Ashtar informatie zou verschaffen over het bouwen van een ruimteschip aan een wetenschapper op aarde “van het hoogste niveau” waarna we zouden kunnen reizen naar de andere planeten om te interageren.

Naarmate de berichten van Ashtar toenamen, was er veel verwachting dat grote aantallen buitenaardse schepen op aarde zouden landen om mensen te helpen en oorlogen, hongersnood, corruptie door de overheid en dergelijke te beëindigen. Hoewel Robert Short de Ashtar-boodschap bleef promoten, was hij niet de leider van de groep. In feite claimden tientallen mensen authentiek contact met Ashtar en er waren een aantal tegenstrijdige berichten, die allemaal eindigden met mislukte profetieën over de fysieke komst van Ashtar op de planeet.

Met de aanhoudende problemen met betrekking tot de inhoud van berichten, het ontbreken van een gecentraliseerde autoriteit, en zelfs de consolidatie van de beweging, channeling, begon Ashtar aan populariteit aan het einde van de 1960s. Het hele concept van Ashtar is op dat moment misschien verloren gegaan als het niet was gedaan voor het werk van een charismatische channeler genaamd Tuella (Thelma B. Terrill) in de 1970s en 1980s. [Afbeelding rechts]

Hoewel Tuella informatie uit traditionele theosofische Opgestegen Meesters (zoals Saint Germain) channelde, presenteerde ze ook voortdurend informatie over de verbintenissen van het Ashtar Commando en andere buitenaardse krachten. Haar twee meest populaire boeken, Project Wereldevacuatie (1982) en Ashtar: A Tribute (1985), presenteerde gedetailleerde en complexe informatie over Ashtar en het Galactisch Commando. Voor het grootste deel omvatten haar eerdere berichten epische vertellingen van veldslagen tussen goede en kwade buitenaardse krachten. Ashtar wordt ook duidelijk afgeschilderd als een fysiek wezen dat fysieke ruimtevaartuigen bestuurt. Terwijl de berichten van Tuella zich ontwikkelen, is Ashtar in wezen een “vlees en bloed” wezen dat op weg is naar de aarde om de evacuatie van geselecteerde individuen te assisteren voor het begin van wijdverspreide apocalyptische vernietiging. Zijn fysieke verschijning beschrijft, schrijft Tuella in Ashtar: A Tribute (1985: 4):

Ik ben zeven voet lang in hoogte, met blauwe ogen en een bijna witte huidskleur. Ik ben snel van beweging en beschouwd als een begripvolle en medelevende leider. Ik ben toegewijd aan de principes en leringen van Onze Stralende, en ik vertegenwoordig het Twaalfde Koninkrijk en de Grote Centrale Zonhiërarchie. Ik ben door die Universele Hiërarchie de naam van ‘Ashtar’ gegeven voor gebruik in mijn roeping als Commandant van de Intergalactische vloten die dit halfrond dienen.

Project Wereldevacuatie, werd op grote schaal verspreid in de 1970’s voordat het voor het eerst werd gepubliceerd in 1982 en vertegenwoordigde de eerste “officiële boodschap” van het Ashtar Commando zoals gekanaliseerd door Tuella. In tegenstelling tot de boodschap van Van Tassel die waarschuwde dat de aarde zou worden vernietigd door het testen van de waterstofbom, beweerde Tuella dat het meeste leven op aarde zou worden vernietigd door “verstoringen van het magnetisch veld.” De verstoringen zouden duizenden jaren zijn geweest van negatieve energie opbouwen in de atmosfeer.

Tuella ontwikkelde het Ashtar-verhaal met gecompliceerde hiërarchieën van buitenaardse krachten en een hele kosmologie met miljoenen ruimteschepen, bezig en voorbereidend om mensen van planeet Aarde te verwijderen. Volgens haar berichten zouden alleen mensen die bereid waren om naar Ashtar te luisteren en nauw met de ET-krachten te werken, gered worden. De achterblijvers zouden jaren van verdrukking en uiteindelijke vernietiging moeten doorstaan. Nadat de aarde door deze destructieve fase was gegaan, zou de planeet opnieuw worden ontwikkeld en ontwikkeld zodat degenen die terugkeren in staat zouden zijn om in een ‘gouden eeuw’ te leven.

Toen de beloofde schepen nooit arriveerden, begon de boodschap van Tuella te verschuiven van directe fysieke interventie naar indirecte spirituele hulp van veraf. Na voortdurende mislukte profetie, had de boodschap van Tuella minder inhoud over fysieke UFO’s en benadrukte hij steeds meer de spirituele aard van bevrijding en de religieuze leringen van Ashtar. In feite veranderde ze het Ashtar Commando om een ​​meer traditionele vorm van theosofische beweging te worden. Uiteindelijk kwam Ashtar naar voren als “zeer geëvolueerd in de hogere werelden, zeer invloedrijk … gelijk aan en vaak voorbij het krachtveld, zelfs van de Opgevaren Meesters.” Tuella begon deze verschuiving explicieter te maken in haar boek Lord Kuthumi: World Message for the komende decennium (1985), met de nadruk op de behoefte aan spirituele redding in plaats van op buitenaardse interventie. Kort voor haar dood publiceerde Tuella Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde (1994) en haar uiteindelijke volume van gekanaliseerde berichten, Een nieuw boek van openbaring (1995), waar ze een apocalyptische versie van de toekomst presenteert, met als argument dat het menselijk ras een ascensie moet maken of een transitie moet maken naar een meer spirituele manier van zijn om te kunnen overleven.

Ondanks Tuella’s verschuiving van buitenaardse evacuatie van de planeet naar spirituele ascensie van de mensheid naar een hogere dimensie, gingen verschillende Ashtar-channelers verder met een meer op UFO gebaseerde kosmologie. Dit maakte de vorming van een samenhangende post-Tuella Ashtar Commando-beweging problematisch. Zelfs met Tuella’s verschuiving naar een meer spirituele vorm van transformatie, bleven verscheidene mensen die beweerden Ashtar te channelen doorgaan met het promoten van evacuatiescenario’s voor de aarde, massale landingen van UFO’s en immanent fysiek contact als onderdeel van hun boodschap.

Yvonne Cole, die sinds 1986 Ashtar channelde, waarschuwde haar volgelingen dat de vernietiging van de aarde zou plaatsvinden in 1994. Haar channeling promootte de buitenaardse component van de Ashtar-boodschap en beloofde volgelingen dat ze nodig waren voor specifieke intergalactische taken nadat ze van de planeet waren verwijderd. Deze functies omvatten het optreden als adviseurs, ambassadeurs en vredeshandhavers tussen buitenaardse rassen en mensen. Ze channelde gedetailleerde informatie over de aard van de schepen van Ashtar, de verschillende soorten ruimtewezens en buitenaardse wezens die deel uitmaken van Ashtar Command, en zeer gedetailleerde instructies met betrekking tot “evacuatie van de aarde”.

Terwijl 1994 kwam en ging en er geen massale landingen plaatsvonden, ontwikkelden de berichten richtlijnen voor wat moest worden beschouwd als “authentieke” Ashtar-communicatie versus berichten die werden gecommuniceerd door negatieve buitenaardse wezens of gevallen engelen om Ashtar slecht te laten lijken. Met het groeiende gebruik van internet door de groep in de 1990’s met Usenet en IRC, toen met het WWW en Ashtar.org in 1998, presenteerde het Ashtar Commando een meer uniforme versie van de leringen. Kwesties van mislukte profetieën, of het nu uit Ashtar-berichten in de 1950s of de 1990s was, werden geclassificeerd als verkeerde informatie gepresenteerd door negatieve ruimtewezens in de hogere atmosfeer die ‘uitzendingen’ en misleidende ‘ontvangers’ onderschepten. Een belangrijk narratief ontwikkelde op dit moment dat beweerde dat verschillende jonge leden van het Ashtar Command waren overgelopen en zij feitelijk verantwoordelijk waren voor de meeste van de foutieve landingsdata die aan kanalen werden gegeven.

Toen de groep zich via online verbindingen begon te verenigen, werd een reeks van twaalf richtlijnen opgesteld om te functioneren als een vorm van mandaat voor de Ashtar Commando-beweging en om het geloofsysteem zodanig te structureren dat channelers uniformer zouden zijn in hun berichten. De nieuwe richtlijnen erkennen dat er voortdurend miljoenen ruimteschepen in de buurt van de aarde zijn, maar dat deze ‘bewakingsschepen’ nooit op de planeet zouden ingrijpen tenzij er een derde wereldoorlog of ‘astrofysische catastrofe’ zou zijn.

Hoewel er een grotere structuur was om het verhaal te beperken, in 1994, misschien samenvallend met de mislukte profetie van een massale landing scenario, beleden door Cole, beweerde een groep van het Ashtar Commando dat ze de “lift-off ervaring” hadden. De groep communiceerden via het Ashtar-netwerk dat zij de ‘Pioneer Voyage’ hadden meegemaakt en door middel van een ‘fysieke vibrationele overdracht’ naar ruimteschepen gebracht. Dit betrof het menselijke bewustzijn (of soms het ‘etherische lichaam’) dat uit de fysieke dimensie werd gehaald en overgedragen naar de “lichte schepen”.

Over 250 namen mensen deel aan de tweede “Lift-off Experience” via een vorm van geleide meditatie. Na het evenement verklaarde de groep dat er een permanent portaal was geopend tussen de Aarde en de Ashtar Command-schepen en dat alle leden van de groep nu hun trilling konden laten ophogen om naar de schepen te worden getransporteerd. De “Lift-off Experience” omvatte een achtstaps proces dat de mantra herhaalt: “IK BEN een bewaker van het Licht, IK BEN Liefde in actie hier, samenwerkend met het Ashtar Commando. IK BEN toegewijd aan het Koninkrijk van God op aarde, Interplanetaire Gemeenschap en Universele Vrede. “De reis van het lid moest plaatsvinden tijdens een meditatieve of zelfs slaaptoestand en zou later aan het individu worden geopenbaard in een vorm van bewuste herinnering.

Terwijl de Pioneer Voyage doorging, begon een kerngroep van Ashtar Command-leden uit Australië gedetailleerde verslagen over hun tijd aan boord van de schepen van Ashtar te plaatsen. Ze beschreven dingen zoals de scheepsontwerpen, de uniformen die ze droegen, woonruimten en andere informatie over hun avontuur. Andere leden begonnen vervolgens soortgelijke berichten online te plaatsen en bespraken hun activiteiten en rollen in Ashtar Command. Leden die beweerden dat ze de ervaring niet hadden gehad, werden aangemoedigd om deel te nemen, en in sommige gevallen werd zelfs verteld dat ze aan boord van de schepen werden gezien, maar dat ze eenvoudig nog geen bewuste herinnering aan het evenement hadden gehad.

Via een aantal websites blijft de Ashtar Command-beweging informatie ontwikkelen en presenteren over geavanceerde buitenaardse wezens. Verschillende sites zijn de sleutel tot deze beweging, inclusief Ashtarcommandcrew.net, Ashtarcommand.org, Ashtar.galactic2.net en de Ashtar Command Tribe op Facebook.

DOCTRINES / OVERTUIGINGEN

Er waren twee belangrijke componenten voor de doctrines en overtuigingen van Ashtar: een vroege apocalyptische component en een latere goddelijke Ashtar-component

In de vroege berichten gepromoot door Van Tassel, sprak Ashtar met veel apocalyptische bezorgdheid over de ontwikkeling en het testen van de waterstofbom. Volgens de berichten zou detonatie van het apparaat catastrofale vernietiging van de aarde en ook dit deel van de melkweg veroorzaken. De meeste leringen in die tijd waren gericht op een ernstige behoefte om de planeet te redden en bereiden zich ook voor op een mogelijk evacuatiescenario als het niet goed zou gaan. In de berichten die Van Tassel ontving, kreeg hij informatie die hij moest overbrengen aan de regering van de Verenigde Staten in een poging het testen van dit wapen te stoppen. Het eerste bericht gekanaliseerd door Van Tassel van Ashtar op 18 van juli, 1952 werd in het boek gepubliceerd Ik reed een vliegende schotel als volgt (1952: 30-32):

Gegroet jullie wezens van Shan, ik groot in liefde en vrede, mijn identiteit is Ashtar, commandant quadra sector, patrouille station Schare, alle projecties, alle golven. Gegroet, door de Raad van de Zeven Lichten bent u hierheen gebracht, geïnspireerd door het innerlijke licht om uw medemens te helpen. Jullie zijn stervelingen en andere stervelingen kunnen alleen dat begrijpen wat hun medemens kan begrijpen. Het doel van deze organisatie is in zekere zin om de mensheid voor zichzelf te behoeden. Enkele jaren geleden, uw tijd, drongen uw kernfysici door tot het “Boek der Kennis”; ze ontdekten hoe het atoom te exploderen. Walgelijk als de resultaten zijn geweest, dat deze kracht moet worden gebruikt voor vernietiging, wordt het niet vergeleken met wat er kan zijn. We zijn niet bezorgd geweest over hun explosie van plutonium en UR 235, het element van de uraniummoeder; dit atoom is een inert element. We zijn echter bezorgd over hun poging om het waterstofelement te ontploffen. Dit element is het leven geven samen met vijf andere elementen in de lucht die je inademt, in het water dat je drinkt, in de samenstelling van je fysieke substantie, waterstof. Hun inspanningen op het gebied van de wetenschap zijn succesvol geweest in de mate dat ze niet tevreden zijn om te rusten op de lauweren van een macht die verder gaat dan hun gebruik, niet tevreden met de volledige vernietiging van een hele godheid tegelijk. Ze moeten iets destructiever hebben, ze hebben het. Wanneer ze het waterstofatoom ontploffen, zullen ze het leven op deze planeet doven. Ze sleutelen aan een formule die ze niet begrijpen. Ze vernietigen een levengevend element van de Creatieve Intelligentie. Onze boodschap aan u is dit: u zult alle informatie die wij u hebben toegezonden naar uw regering sturen. U zult vragen dat uw regering onmiddellijk contact opneemt met alle andere aardse landen ongeacht politieke gevoelens. Veel van je fysici, met een ontwikkeling in innerlijke perceptie, hebben geweigerd iets te maken te hebben met de explosie van het waterstofatoom. De explosie van een atoom van inerte stoffen en die van een levende substantie zijn twee verschillende dingen. We houden ons niet bezig met hun weloverwogen besluit om de mensheid te doven en van deze planeet een sintel te maken. Je materialisme zal het oneens zijn met onze poging de mensheid te waarschuwen. Wees gerust, ze zullen ophouden met het exploderen van levengevende atomen, of we zullen alle projecten die daarmee verbonden zijn, elimineren. Onze missies zijn vreedzaam, maar deze toestand vond eerder plaats in dit zonnestelsel en de planeet, Lucifer, werd verscheurd. We zijn vastbesloten dat dit niet opnieuw zal gebeuren. De regeringen op de planeet Shan hebben toegegeven dat we een hogere intelligentie hebben, ze moeten ook toegeven dat we een hogere autoriteit hebben. We hoeven dus niet hun gebouwen binnen te gaan om te weten wat ze doen. We hebben de formule die ze zouden willen gebruiken. Het is niet bedoeld voor vernietiging. Het is jouw doel hier om een ​​ontvankelijkheid te ontwikkelen die we kunnen communiceren met jullie planeet, want door de aantrekking van atomen van lichte stoffen patrouilleren we in jullie universum. Aan uw regering en uw mensen en door hen aan alle regeringen en alle mensen op de planeet Shan, accepteer de waarschuwing als een zegen dat de mensheid kan overleven. Mijn licht, we zullen hier contact blijven houden op deze kegel van ontvankelijkheid. Mijn liefste, ik ben Ashtar.

Van Tassel’s pogingen om de Amerikaanse regering te beïnvloeden vielen op dovemansoren, als het hen zelfs maar bereikt had. De weigering van de regering om met Van Tassel in zee te gaan en de boodschappen die hij channelde vanuit Ashtar creëerden een spanning binnen de boodschappen die volgden met een narratieve ontwikkeling die de regering schilderde als een bondgenootschap met duistere en sinistere krachten. Terwijl Van Tassel zijn berichten bleef presenteren, wordt Ashtar gezien als een bevrijdende fysieke kracht in conflict met negatieve ruimtewezens die de aarde en haar bewoners beïnvloeden. Ondanks dit conflict worden de Ashtar-troepen gepresenteerd als superieur aan andere krachten in de melkweg, of ze hier nu op aarde zijn of vanuit de ruimte komen. In augustus 1, 1952, begon het bericht van Van Tassel als volgt (1952: 33-34):

Onze inspanningen liggen aan de basis van vrede, ware vrede. Veel van jullie hogere autoriteiten door de naties van de planeet Shan hebben alle begrip van het woord, vrede verloren, want zij zijn onder de invloed van de machten van de duisternis. De eerste gedachte die in de geest van degenen in deze duisternis komt, is niet om erachter te komen wat het andere doel van onze visitatie is, maar eerder om ons te vernietigen, om erachter te komen waar we van gemaakt zijn. We kunnen je verzekeren dat al hun inspanningen, gemaakt met de voorwerpen van vernietiging, hen niets zullen baten. Die individuen die met sterfelijke wezens zijn toegewezen in het hogere licht op de planeet Shan, naar believen. We willen niet dat een show wordt opgevoerd, maar ik zal je laten weten dat als de krachten van de oppositie, sterfelijk of anderszins, volharden in hun inspanningen, we 100,000-eenheden een seconde in werking kunnen stellen. Ze zullen zich financieel schamen om mechanische vliegtuigen tegen die snelheid te produceren. Voor de weinigen wiens mentaliteit niet wordt afgeleid, mannen van de wetenschap, zal ik u meedelen dat onze schepen niet zichtbaar konden zijn voor het sterfelijke oog van de mensen van Shan, ware het niet voor de elementen in uw atmosfeer. Een paar verlichte geesten zullen dat begrijpen. Het is moeilijk om een ​​reden te vinden die alle reden heeft verloren. Het is moeilijk voor een sterveling om hogere intelligentie in verschillende stadia te bevatten, ze zijn er zo lang vanaf geweest. Ik zou ook uw regering van deze natie op de hoogte brengen dat de informatie die naar de inlichtingendienst werd gestuurd, vanuit hun eigen kantoor naar buitenlanden werd doorgegeven. In het licht van een vrede voorbij het bevattingsvermogen van sterfelijke wezens, zullen we bij jullie blijven, ik ben Ashtar, commandant, station Schare.

Ondanks de inspanningen en overduidelijke zorgen van Van Tassel en het ministerie, werd de eerste waterstofbom ontploft door de regering van de Verenigde Staten in november 1, 1952. Rusland volgde het voorbeeld en testte een nog grotere waterstofbom in Siberië in 1953. Ondanks de mislukte profetie van Ashtar over de vernietiging van dit deel van de melkweg als de bom werd ontploft, gingen de gechannelde berichten door. Er was echter een belangrijke verschuiving die nu betoogde dat Ashtar’s troepen verantwoordelijk waren voor het helpen van de planeet en de melkweg om de explosie te overleven en het was alleen door hun geavanceerde vaardigheden en een grootschalige interventie van ruimteschepen die het leven op deze wereld voortzette. Inderdaad, de troepen van Ashtar waren nu actief betrokken bij het helpen herstellen van de schade die de bommen hadden aangericht, en er waren ruimteschepen beschikbaar om de planeet te evacueren als de noodzaak zich wel had voorgedaan. Verdere berichten van Ashtar gepubliceerd door Van Tassel in Ik reed een vliegende schotel:

Januari 23

Ik ben Ashar, commandant Vela Quadra sector, station Schare. Zoals we jullie hebben verteld, heeft ons centrum het 3-onderstation toegestaan ​​in de wervels van jullie planeet Shan. Elk van deze stations is nu in een positie om elk vijfhonderdduizend ventalas vrij te geven. Ons centrum instrueert me om je te laten weten dat je wederom het gebruik van atoomwapens in oorlogvoering gaat zien. Ik word verder gevraagd om onze dankbaarheid aan u uit te spreken voor het handhaven van deze contacttrilling. In het Licht van ware Liefde en vrede ben ik Ashtar (1953: 46).

Februari 13, 1953

Wees gegroet in liefde en vrede. Ik ben Ashtar, commandant Vela Quadra sector, station Schare. U hebt zojuist gehoord dat de autoriteit die door Schonling Lord God van de 3rd dimensionale sector is verleend, bevoegd is om corrigerende maatregelen te nemen. We brengen een licht energiedraaikolk bij de planeet Shan in een poging om je planeet te stabiliseren. Deze inspanning vereist de gecombineerde krachten van 86-projecties, 9100-golven, van 236,000-ventlas. Onnodig te zeggen dat deze draaikolken uitgebreide schade zullen aanrichten om de onbalans die de mens op Shan heeft gecreëerd, tegen te gaan. Ons centrum strekt zich uit tot uw hun liefde en zegeningen. Mijn licht, ik ben Ashtar (1953: 46-47).

Februari 27, 1953

Groeten in liefde en vrede, ik ben Ashtar, sector Vela Quadra, station Schare, commandant. We willen je instrueren om je voor te bereiden op gewelddadige verstoring van Shan. We hebben onze eerste aanwijzingen voor succes bij het arresteren van de houding van Shan. Mijn liefde, ik ben Ashtar (1953: 47).

Maart 6, 1953

Groeten in het licht van liefde en vrede, ik ben Ashtar, Commandant, sector Vela Quadra, station Schare. Ons overzicht van het zonnestelsel van Salon geeft aan dat de andere planeten van dit systeem niet zijn beïnvloed door de acties van de mensen van de planeet Shan. U zult doorgaan met het zien van zeer ongebruikelijke weersomstandigheden. Veel van de ventlas van de onderstations die bij uw planeet zijn gevestigd, zullen zeer actief worden in uw atmosfeer in uw maanden april tot september. Ik word gevraagd om dankbaarheid en felicitaties door te geven aan u vanuit ons centrum. Mijn licht en mijn liefde, Ashtar (1953: 47).

Naarmate de tijd voortschreed, bleven berichten de mensen van de aarde waarschuwen voor een dreigende catastrofe. Kwesties of oorlogen, extreem weer, aardbevingen en een immanente polaire asverschuiving werden allemaal voorspeld door Van Tassel. Om deze informatie aan leden van de groep te communiceren, publiceerde Van Tassel een jaarlijkse nieuwsbrief met de titel “Proceedings of the College of Universal Wisdom.” In de “proceedings” bekritiseerde Van Tassel de regering, presenteerde nieuwe en nieuwe wetenschappelijke informatie, voerde aan dat UFO in handen was continu contact met Earthlings, en ging door met het verspreiden van gechannelde berichten. Veel nummers van Proceedings begonnen berichten die werden gekanaliseerd door Van Tassel van ‘The Golden Destiny’. Aan het einde van 1953 worden Ashtar en de Ashtar Command echter niet vermeld in de nieuwsbrief.

Hoewel een aantal paranormaal begaafden en channelers in het komende decennium berichten van Ashtar presenteerden, kregen de berichten die Tuella (Thelma B. Terrill) in de 1970s en 1980’s presenteerde de meeste erkenning. Verwijzen naar eerdere berichten Tuella, channeling Ashtar verklaarde: “De boodschappen uit het verleden, evenals het heden, dragen dezelfde zorg van Mens-soort. We veranderen onze bezorgdheid niet met het verstrijken van de tijd. Een telefoontje van twintig of zelfs dertig jaar geleden is net zo geldig deze dag. Onze berichten hebben op dit moment een toleranter publiek gevonden vanwege de voortdurende uitwisseling. Desalniettemin is de nood aan hen cruciaal op dit uur – niet alleen voor een verdere nadruk, maar voor het voordeel van diegenen die ze misschien helemaal niet hebben gezien “(1985: 5). De vroege berichten van Tuella waren gericht op de evacuatie van de planeet Aarde door Ashtar en het Ashtar Commando.

We hebben miljoenen ruimteschepen gestationeerd in de lucht boven jullie Planeet, klaar om jullie onmiddellijk te verheffen bij de eerste waarschuwing dat jullie Planeet op haar as begint te kantelen. Wanneer dit gebeurt, hebben we slechts een zeer korte tijd om u van de oppervlakte te tillen voordat grote vloedgolven uw kustlijnen zullen treffen – mogelijk vijf mijl of meer hoog! Ze zullen veel van je landmassa’s dekken! Deze vloedgolven zullen grote aardbevingen en vulkaanuitbarstingen ontketenen en ervoor zorgen dat je continenten zich splitsen en in plaatsen zinken en anderen laten opstaan.

We zijn zeer ervaren in de evacuatie van populaties van planeten! Dit is niets nieuws voor de Galactische Vloot! We verwachten de evacuatie op Aarde van de Zielen van Licht in een kwartier te voltooien – ook al zijn ze van een enorm aantal. We zullen eerst de Zielen van het Licht redden. Op onze grote galactische computers hebben we elke gedachte opgeslagen, elke handeling die je hebt gedaan in deze en voorgaande levens. Onze computers zijn opgesloten op de coördinaten waar jullie Zielen van Licht zich bevinden. Bij de eerste indicatie van de noodzaak om te evacueren, zullen onze computers zich vastzetten op de locatie van die Zielen waar ze zich op dat moment bevinden!

Nadat de Zielen van het Licht zijn geëvacueerd, zullen de kinderen worden opgeheven. De kinderen zijn niet oud genoeg om verantwoording af te leggen, dus worden ze geëvacueerd naar speciale schepen om verzorgd te worden totdat ze kunnen worden herenigd met hun ouders. Er zullen mensen zijn die speciaal zijn opgeleid om hun trauma te verwerken. Velen kunnen een tijdje in slaap vallen om hen te helpen hun angst en angsten te overwinnen. Onze computers zijn zo geavanceerd – ver boven alles wat ooit in deze tijd op aarde is gebruikt – dat ze moeders en vaders van kinderen kunnen vinden waar ze zich ook bevinden en hen op de hoogte brengen van hun veiligheid. Vergis u niet, uw kinderen moeten tijdens de grote evacuatie in veiligheid worden gebracht.

Na de evacuatie van de kinderen, zal de uitnodiging worden uitgebreid tot alle overblijvende zielen op de planeet om zich bij ons te voegen. Dit zal echter slechts een zeer korte tijd zijn – misschien alleen 15 minuten. Er is geen sprake van voldoende ruimte aan boord van de schepen voor je te hebben, maar omdat de atmosfeer tegen die tijd vol vuur, rondvliegend puin, giftige rook en omdat het magnetisch veld van je planeet gestoord zal zijn, zullen we moeten verlaat je atmosfeer heel snel of we zouden ook, met onze Space Ships, omkomen.

Daarom zal hij die eerst onze Levitatiebalken betreedt eerst worden opgeheven. Elke aarzeling van jouw kant zou het einde betekenen van je Derde Dimensie-bestaan ​​dat je het Fysieke Lichaam noemt. (Tuella 1985: 52-56).

Toen de beloofde schepen nooit arriveerden, begon de boodschap van Tuella te verschuiven van directe fysieke interventie naar indirecte spirituele hulp van veraf. Kort voor haar dood publiceerde Tuella Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde (1994) en haar uiteindelijke volume van gekanaliseerde berichten, Een nieuw boek van openbaring (1995), waar ze een apocalyptische versie van de toekomst presenteert, met als argument dat het menselijk ras een ascensie moet maken of een transitie moet maken naar een meer spirituele manier van zijn om te kunnen overleven. Haar inleiding tot het 1995-materiaal stelt: “Hier zijn gechannelde boodschappen en nieuwe geboden die gedicteerd zijn door de troon van de hemelse Vader met betrekking tot een wijdverspreid operatieplan dat zeker elke lichtwerker zal motiveren. Dit verhelderende lichaam van informatie gaat door waar het Nieuwe Testament het menselijke bewustzijn verlaat en plaatst dat deel van het werk van de Vader waar apostel Johannes niet over mocht schrijven. ‘

Door de 1990’s wordt Ashtar gepresenteerd als een goddelijke figuur op één lijn met Jezus Christus. [Afbeelding rechts] Als onderdeel van de gepresenteerde richtlijnen door het Ashtar Commando om de boodschappen van verschillende channelers te verenigen, wordt een raamwerk ingesteld dat de goddelijke aard van Ashtar en het Ashtar Commando erkent:

Heer Ashtar is een geascendeerde, onsterfelijke en ‘Christus-meester’. Hij is van het ras van de Adam Kadmon HU-mens en is een straalsingang van ‘zoon’ van degene die bekend staat als Heer Sananda (Jezus) en zijn goddelijke tegenhanger of tweeling -Vlam, en degene die bekend staat als Lord Michael … die wordt gevormd door de gecombineerde vermenging van hun lichtcodes en essenties (van www.Ashtar.org een website die actief door de groep wordt gebruikt van 1998 tot 2005).

Hoewel de leringen en boodschap nu gericht zijn op een spirituele of bovennatuurlijke Ashtar, vormen de ‘Pioneer Voyage’ en de ‘Lift-Off Experience’ centrale elementen van de beweging na 1994. Leden van de groep geloven dat ze aan boord van ruimteschepen kunnen worden geplaatst en actief betrokken kunnen zijn bij het Ashtar Commando, zelfs als ze fysiek hier op Aarde zijn. Door middel van een geleide meditatie en specifieke mantra worden leden geleerd dat ze een “fysieke vibrationele overdracht” kunnen ervaren en dat ze doorlopende, betekenisvolle ontmoetingen met Ashtar hebben gehad.

RITUELEN / PRAKTIJKEN

Veel van de rituele praktijken verbonden aan het Ashtar Commando zijn gericht op het kanaliseren van buitenaardse boodschappen. George Van Tassel promootte oorspronkelijk een vorm van bemiddeling en telepathie. Aanvankelijk werden met de Brotherhood of the Cosmic Christ, wekelijkse channelingsessies gehouden in de ruimte onder de enorme rotsblok bij Giant Rock. Tijdens deze evenementen werd gedacht dat leden in staat waren om in een meditatieve / trance-toestand te gaan waarin ze “resoneerden” met de frequentie van de wezens die de berichten uitzonden. Deze activiteit werd gepresenteerd als een wetenschappelijk proces dat de “ontvanger” de mogelijkheid bood om af te stemmen en berichten te ontvangen die werden uitgezonden. Ze werden nooit overgenomen of bezeten door ET’s of Ashtar, maar ze werden gezien als in staat om te werken als speciale zenders van de boodschap, niets meer. Toen Robert Short de Ashtar-boodschappen en het Ashtar Commando begon te promoten, kreeg de channeling van Ashtar een meer ‘spiritualistische’ vorm van communicatie en mediumschap. Hoewel Short technologieën zoals HAM-radio- en televisiesignalen zou gebruiken om berichten van Ashtar en ET’s te ontvangen, werd het merendeel van het ritueel in verband met de communicatie met Ashtar gedaan via vormen van mediumschap en automatisch schrijven. Deze rituele praktijk erkende dat de persoon die de boodschap channelde een vat was waardoor ET en ‘hogere lichtwezens’ konden communiceren. In feite werd de persoon die de boodschap channelde een passieve ontvanger voor hogere wezens en krachten. Dit type channeling was in tegenspraak met wat werd gepromoot door Van Tassel.

Naarmate de beweging zich ontwikkelde, was een andere belangrijke rituele activiteit de jaarlijkse ruimteschipconventies gehouden in het eigendom van de Giant Rock door Van Tassel. Tijdens deze evenementen reisden duizenden mensen naar de woestijn om UFO-verhalen te delen, op zoek te gaan naar UFO’s, beroemde contactees hun ervaringen te vertellen, UFO-souvenirs te kopen en ook mensen zoals Van Tassel communiceren ET-berichten. In 1957 stuurde Life Magazine fotograaf Ralph Crane naar het evenement. Gepubliceerd mei 27, 1957 als het verhaal “Een schotelsessie voor ruimteschippers”, het artikel gaf een aantal verslagen van aanwezigen over ET-ontmoetingen en hun reizen op ruimteschepen naar Mars, Venus en de maan. Het artikel noemt Van Tassel en zijn UFO-ontmoeting, samen met gebeurtenissen gerapporteerd door Truman Bethurum, Ruth May Weber en Howard Menger (1957: 117-18).

Naarmate de beweging zich ontwikkelde in de 1990’s, werd er een nieuwe rituele praktijk ingesteld door de groep die een vorm van astrale / etherische lichaamstransport of lucide dromen erkende die individuen de gelegenheid gaf om het leven aan boord van ET-schepen te ervaren. De leden van de “Lift-off Experience” -leden werden aangemoedigd om vormen van meditatie en visualisatie te beoefenen die hen in staat stelden om ‘fysieke trillingsoverdracht’ te ervaren. Tijdens deze oefening beweren leden aan boord van ruimteschepen te zijn die belangrijke rollen vervullen voor het Ashtar Commando.

ORGANISATIE / LEIDERSCHAP

Het geloofssysteem in verband met het Ashtar Commando is gecentreerd rond verschillende charismatische figuren die beweerden dat ze de mogelijkheid hadden om berichten van Ashtar te channelen. Hoewel deze sleutelpersonen als autoriteiten zouden worden erkend, zouden ze niet noodzakelijkerwijs worden gezien door leiders van een bepaalde groep. In plaats daarvan is de uiteindelijke leiding van Ashtar Command gedegradeerd naar de figuur Ashtar, en degenen die zijn boodschap communiceren, worden gezien als belangrijke figuren, maar niet als hoofdverantwoordelijke voor de ET-operaties of Ashtar Command. Enkele van de belangrijkste channelers van Ashtar waren George Van Tassel, Robert Short, Thelma Terrill (Tuella) en Yvonne Cole.

PROBLEMEN / UITDAGINGEN

Naarmate de wetenschappelijke kennis van de planeten in het zonnestelsel toenam, werd het duidelijk dat er geen geavanceerde beschavingen waren die op het oppervlak van Mars, Venus of de maan leefden. Dit daagde veel van de eerder gekanaliseerde berichten uit die dingen beschreven als geavanceerde steden op Mars, ruimtebases op de maan en Babylonische typetuinen op Venus. Zoals sommige berichten verschoven om de wezens op andere planeten te beschrijven als spiritueel, etherisch of buitenaards, verschoof ook het verhaal dat met Ashtar werd geassocieerd als een fysiek wezen dat fysieke UFO’s beheert. Sommigen zoals Van Tassel, handhaafden het fysieke aspect van de ET’s en voerden aan dat er een samenzwering van de Amerikaanse regering was en dat kennis over de bases op de maan gewoon voor het publiek verborgen werd gehouden. Van Tassel claimde het volgende:

De krater van Gassendi heeft een maanbasis waarop de regering al sinds 1954 weet en deze basis is al duizenden jaren op de maan. Sinds 1956 vliegt de Amerikaanse overheid anti-zwaartekracht schepen. De Amerikaanse regering versluiert sinds de 1960’s informatie over verschillende buitenaardse activiteiten op Mars. (George Van Tassel 1964 interview)

Moorden op president Kennedy, Mairtin Luther King, Malcom X en Robert Kennedy ‘hebben allemaal te maken met een overkoepelend beleid. Ze werden vermoord ofwel omdat ze iemand in de weg stonden, of om een ​​reden voor een toekomstig doel te creëren “(Van Tassel 1968: 9).

De Grote Piramide van Gizeh, [sp] Egypte, is de enige bestaande structuur op aarde die na 25,816-jaren nog intact is. Het is de grootste energiecentrale die op deze planeet is gebouwd. Op het moment van gebruik zou het meer vermogen kunnen leveren dan de generatoren van Niagara Falls in duizend jaar konden produceren (Van Tassell 1972: 9).

Een van de meest controversiële aspecten van Van Tassel’s boodschap was zijn interpretatie van de Bijbel. Hoewel deze vorm van analyse nu algemeen is, is hij beroemd geworden door Erich von Daniken in zijn boek Chariots of the Gods? (1968) en later gepromoot door andere UFO religieuze groepen zoals de Raëliaanse beweging in de 1970s, in de 1950s veroorzaakte het controverse. Van Tassel geloofde dat de Bijbel ware informatie bevat over ET-activiteit op aarde, informatie die op dat moment verkeerd geïnterpreteerd en verkeerd voorgesteld werd door de religieuze autoriteiten.

Hij interpreteerde bijbelse passages om te beweren dat mensen hier op aarde gezaaid waren, dat ET’s die voor het eerst naar de aarde reisden in ruimteschepen mannelijk waren en ze deelden met ‘Eva’ die ‘de hoogste vorm van lager dierenleven op aarde’ was. Jezus was een wezen uit de ruimte dat zich vrijwillig aanmeldde om hier te komen om mensen te helpen evolueren. Hij geloofde dat Jezus niet stierf tijdens de kruisiging, maar werd “opgenomen in een transistorstraal.” Maria (de moeder van Jezus) was ook uit de ruimte en de drie wijze mannen die de ster van Bethlehem volgden, werden vanuit de ruimte gestuurd om toezicht te houden de geboorte. Van Tassel schrijft bijvoorbeeld in Wanneer sterren naar beneden kijken (1976: 140):

Door zorgvuldig te lezen Matthew 1: 18-25 is het duidelijk dat Joseph de echtgenoot van Maria werd “voordat ze samen kwamen” nadat “ze werd gevonden met een kind.” In Matthew 1: 25 wordt het duidelijk gemaakt dat “Joseph haar niet kende. “Het is duidelijk dat Jozef dezelfde was als een stiefvader van Jezus. Er was geen bloed van Jozef in Jezus.

Maria is een van de ruimtemensen; een van de ‘mannelijke en vrouwelijke’ die God creëerde (Gen. 1: 27) voordat hij Zijn Werk beëindigde (Gen. 2: 2), en voordat de kruising van Adam en Eva plaatsvond.

Maria bood zich aan voor de opdracht om, door geboorte, naar de aarde te brengen, een zoon van het Adamische ras van de mens. Jezus accepteerde ook de opdracht, wetend voor zijn Aardse geboorte, wat het inhield.

Er was ook een aanzienlijk probleem met de voortdurende mislukte profetieën die plaatsvonden binnen de Ashtar Command Movement. Het leek duidelijk dat berichten die de nakende komst van de Ashtar Command-troepen aangeven, fout waren. De meeste berichten die vanuit Ashtar in de 1950s en 1960s worden gekanaliseerd, hebben gedetailleerde verslagen van massa-landingen, grootschalig contact tussen ET’s en aardbewoners, complexe reddingsoperaties en zelfs massale evacuaties van mensen van de planeet. Deze tekortkomingen begonnen een tol te eisen van de Ashtar Command Movement, vooral omdat er geen centraal gezag was om de berichten te filteren of een duidelijke reactie te geven om de verwarring en ellende te verlichten die veroorzaakt werd door de voortdurende mislukte profetie.

AFBEELDINGEN

Afbeelding #1: foto van George Van Tassel.

Afbeelding #2: Foto van de “Integratron” rond 2012.

Afbeelding #3: foto van dominee Robert Short.

Afbeelding 4: foto van Tuella (Thelma B. Terrill).

Afbeelding #5: afbeelding van Ashtar en Jezus Christus.

Afbeelding #6: foto van de 1957 Giant Rock-conventie.

Referenties *

* Tenzij anderszins vermeld, is het materiaal in dit profiel afkomstig uit Helland 2000, 2003a, 2003b

Bishop, Gregory en Kenn Thomas. 1999. “Bezingende bewoners: de gigantische rotsconventies.” Fortean Times 118.

George Van Tassel 1964 interview.1964. Betreden via https://www.youtube.com/watch?v=g7zC–A_mEk op 20 2016 november.

Helland Christopher. 2003a. “Van buitenaardsen tot ultraterrestrials: de evolutie van het concept van Ashtar.” Pp. 162-78 in UFO-religies . bewerkt door Christopher Partridge. Londen: Routledge.

Helland, Christopher. 2003b. “Het Ashtar Commando.” Pp. 497-518 in Encyclopedic Sourcebook of UFO Religions , uitgegeven door James R. Lewis. New York: Prometheus Books.

Helland, Christopher. 2000. “Het Ashtar Commando.” Pp. 37-40 in UFO’s en populaire cultuur: een encyclopedie van hedendaagse mythe , uitgegeven door James R. Lewis. Santa Barbara: ABC-CLIO.

Life Magazine. 1957. “Een schotelsessie voor ruimteschippers,” mag 27.

Tuella. 1985. Ashtar: A Tribute. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Van Tassel, George. 1976. Wanneer sterren naar beneden kijken. San Diego: Trade Services-publicaties.

Van Tassel, George. 1968. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 8 (7).

Van Tassel, George. 1957. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 5 (4).

Van Tassel, George. 1952. Ik reed een vliegende schotel. Los Angeles: New Age Publishing.

von Daniken, Erich, 1968. Strijdwagens van de goden? Berkeley Publishing.

AANVULLENDE HULPBRONNEN

Van Tassel Books

Van Tassel, George. 1968. Religie en wetenschap samengevoegd. Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.

Van Tassel, George. 1958. De Raad van Zeven Lichten. Los Angeles: DeVorss & Co.

Van Tassel, George. 1956. Into This World and Out Again. Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.


Van Tassel video-opnames en interviews

1964-interview (redelijk gebruik auteursrecht voor niet-commercieel en academisch gebruik)
https://www.youtube.com/watch?v=g7zC–A_mEk

Opnamen van Giant Rock UFO-conventies

1958 https://www.youtube.com/watch?v=LEk4HVI0v4M

1956 https://www.youtube.com/watch?v=C8AAn7ShgFE

Tuella Books

Tuella. 1995. Een nieuw boek van openbaring . New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1994. Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde. New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1983. Heer Kuthumi: Wereldboodschappen voor het komende decennium. Deming, New Mexico: Guardian Action Publications.

Tuella. 1982. Project Wereldevacuatie. Deming, New Mexico: Guardian Action Publications.

Geselecteerde werken op Ashtar

Blomqvist, Hakan. 2016. The Two Lives of George Van Tassel. Hakan Blomqvist’s Blog. September 6, 2016. http://ufoarchives.blogspot.ca/2016/09/the-two-lives-of-george-w-van-tassel.html

Bishop, Gregory en Thomas, Kenn 1999. “Bezingende bewoners: de gigantische rotsconventies.” Fortean Times 118.

Gulyas, Aaron John 2013. Buitenaardsen en de Amerikaanse tijdgeest: Alien Contact Tales Sine the 1950’s. Londen: McFarland and Company.

Kersteller, Todd. 2015. Inspiratie en innovatie: religie in het Amerikaanse Westen. Oxford: Wiley and Sons.

Kort, Robert. 1952. Out of the Stars: A Message from Extraterrestrials. West Conshohocken, PA: Infinity Publishing. Opnieuw gepubliceerd door Six Star Publishing 2003.

Stollznow, Karren. 2014. Taalmythen, mysteries en magie. Palgrave MacMillan: Londen.

Tuella. 1995. Een nieuw boek van openbaring. New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1994. Ashtar: onthullen van de geheime identiteit van de krachten van het licht en hun spirituele missie op aarde. New Brunswick, NJ: Inner Light Publications.

Tuella. 1985. Ashtar: A Tribute. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Tuella. 1983. Heer Kuthumi: Wereldboodschappen voor het komende decennium. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Tuella. 1982. Project Wereldevacuatie. Deming, NM: Guardian Action Publications.

Van Tassel, George. 1976. Wanneer sterren naar beneden kijken. San Diego, CA: Trade Services-publicaties.

Van Tassel, George. 1972. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 9 (9).

Van Tassel, George. 1971. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 9 (8).

Van Tassel, George. 1969. Proceedings van het College van Universele Wijsheid, Volume 8 (10).

Van Tassel, George. 1968. Religie en wetenschap samengevoegd . Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.

Van Tassel, George. 1958. De Raad van Zeven Lichten. Los Angeles: DeVorss & Co.

Van Tassel, George. 1956. Into This World and Out Again. Yucca Valley, Californië: zelf gepubliceerd.

Van Tassel, George. 1952. Ik reed een vliegende schotel. Los Angeles: New Age Publishing.

Geplaatst:
Herplaatst: 25 April 2021