OVER DE GEVAREN VAN CHANNELING EN SOMMIGE TECHNIEKEN DIE GEBRUIKT WORDEN BIJ KWANTUMHYPNOSE

OVER DE GEVAREN VAN CHANNELING EN SOMMIGE TECHNIEKEN DIE GEBRUIKT WORDEN BIJ KWANTUMHYPNOSE

Door: Elena Danaan – 3 mei 2024

Channeling is een trend op sociale media geworden in de New Age-kringen en -gemeenschappen van de 21e eeuw, en iedereen kan zichzelf nu een ‘channeler’ noemen om berichten voort te brengen… maar van waar en van wie precies? En wat is ‘channelen’ precies?

Channelen betekent letterlijk een kanaal worden voor niet-geïncarneerde entiteiten om via ons te spreken. Als het een communicatie met fysieke personen zou zijn, zelfs geïncarneerd in hogere dichtheden, zou het telepathie worden genoemd en niet channeling, omdat er bij telepathie helemaal geen sprake is van bezetenheid, alleen van communicatie via gedachte- of hartverbinding, zoals met onze zielenfamilies. Channeling daarentegen maakt contact mogelijk met niet-geïncarneerde entiteiten die zich tijdelijk via ons uitdrukken, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gedeeltelijke fysieke bezetenheid waarbij de bovenkant van het hoofd en de keel betrokken zijn, soms de schouders en, als de bezetenheid dieper verankerd is, de romp met de armen en handen. Ik weet dit heel goed, omdat ik het zelf heb meegemaakt in mijn jongere jaren. De entiteit wordt vervolgens gevraagd de verbinding te verbreken wanneer de communicatie voorbij is. Nou ja, alleen als hij dat wil!

Voordat het een trend werd, had channeling een andere naam: spiritisme. Ik herinner me dat ik op de universiteit op een stomme manier met vriendinnen experimenteerde, waarbij een glas op een tafel schoof met in papier gesneden letters, zelfs een keer met een Ouija-tablet (gereedschap van de duivel, raak dat afval alsjeblieft NOOIT aan!) totdat het spel de waarheid liet zien. Ik leerde toen dat deze praktijken een gat in het weefsel van dimensies scheuren en dat alles, werkelijk alles, er doorheen kan komen. Hoe sterk je bescherming ook is, hoe dik en hoog de muren van je fort ook zijn, als je de deur opent, nou…

En dit is waar de vrije wil in het spel komt. Deze entiteiten zouden je nooit kunnen bereiken tenzij je hen toestemming geeft. En dat is wat channelen is. Verbinding maken met onze zielenfamilie door middel van persoonlijke meditatie is een prachtige en veilige ervaring, maar het aanroepen van een entiteit die niet tot jouw zielenfamilie behoort met behulp van een externe methode en soms hulpmiddelen is uiterst gevaarlijk. Wanneer je je verdediging laat vallen om een venster te openen naar het weefsel van de werkelijkheid, wie je ook belt, zijn de eerste entiteiten die reageren de lagere astrale vampierentiteiten die op jacht zijn naar menselijke levenskracht en zielsessentie. Omdat je ze toegang geeft tot je psyche, je gedachten en je lichaam, zullen ze zich voordoen als iedereen met wie je wilt praten, omdat ze toegang hebben tot alle informatie die ze in je geest nodig hebben. Ze zullen zich voordoen als je overleden grootvader, je sterrenliefhebber, een engel, Ashtar of Jezus, etc. Wanneer Jezus of een engel zich met je wil verbinden, zullen ze de eerste stap zetten zonder enig hulpmiddel en zullen ze nooit bezit nemen van je stem en lichaam. Je zult een krachtige energie van liefde ervaren en zonder enige twijfel weten met wie je te maken hebt. De lagere astrale entiteiten houden je verslaafd aan regelmatig contact. Deze contacten zullen een medicijn worden, een behoefte, en deze etherische bloedzuigers zullen zich voeden met jouw energie.

Ik moedig mensen altijd aan om diepe meditatie en mindfulness te beoefenen om het prachtige wezen te ontmoeten dat in deze heilige en geliefde lichamen leeft. Elke verbinding die van binnenuit wordt gemaakt, is volkomen veilig. En het is in deze geest dat ik het onderwerp kwantumhypnose, QHHT en zijn variaties ter sprake wil brengen.

Hypnose is een krachtig hulpmiddel voor genezing en het ophalen van herinneringen. Het is buitengewoon hoe klinische en kwantumhypnose miljoenen mensen hebben geholpen zich beter te voelen. De twee methoden hebben verschillende benaderingen en ik heb beide geprobeerd. Ik ontdekte dat klinische hypnose een wetenschappelijk en rigoureus instrument is dat op verschillende niveaus van de psyche van de patiënt werkt om paden in de hersenen opnieuw met elkaar te verbinden en de geest en ziel te genezen door trauma’s terug te roepen en ermee te werken. Met uitzondering van de behandelaar komt er geen invloed van buitenaf in beeld. Ik ben zeer tevreden met mijn ervaring met klinische hypnose, hoewel ik mijn bedenkingen heb bij mijn persoonlijke ervaring met kwantumhypnose.

Kwantumhypnose, of QHHT, is een vorm van hypnose die is ontworpen om mensen te helpen toegang te krijgen tot hun onderbewustzijn en hun eigen innerlijke wijsheid aan te boren. Het is ontwikkeld door Dolores Cannon, die meer dan 50 jaar met haar techniek op mensen heeft geëxperimenteerd. Het heeft wonderen verricht en voor veel mensen een doel gegeven. Nadat ik het zelf had ervaren, werd ik ertoe aangetrokken de verschillende methoden en hulpmiddelen van kwantumhypnose te verkennen. Ik moet zeggen dat ik een truc heb om te testen of de beoefenaar een goede is: ik weersta het in slaap vallen en probeer op elk moment mijn ogen te openen. Als de therapeut erin slaagt mijn oogleden tegen mijn wil te sluiten, heeft hij mijn vertrouwen. Ik vertrouw ook op mijn natuurlijke en magische bescherming, evenals op mijn eigen wijsheid en intuïtie.

Mijn twee QHHT-sessies vonden plaats via Zoom, op internet. Omdat ik nieuwsgierig was naar de ervaring, dacht ik geen moment aan het gevaar. Wat als het internet uitvalt en ik abrupt uit een diepe staat van hypnose wordt getrokken, met alle emotionele en mentale stoornissen van dien? Persoonlijk denk ik dat het veel veiliger is om hypnosesessies te doen in de fysieke aanwezigheid van een therapeut. De dame slaagde erin mij onder te brengen, maar ik besloot elk detail van de sessie te onthouden. Dit is belangrijk. Het begon met een ontspanningsoefening die uitgroeide tot een innerlijke zoektocht door een bos totdat we bij het vraagstuk kwamen.

Alles ging redelijk goed, ik haalde oude herinneringen op uit mijn kindertijd met buitenaardse wezens, totdat er iets gebeurde dat me schokte en de magie verbrak: de therapeut begon een van de buitenaardse personages uit mijn kindertijd aan te spreken en begon hem vragen te stellen. Moesten we contact zoeken met mensen met wie ik in het verleden contact had gehad? Om dit goed te begrijpen heeft ze een kwantumbrug gelegd tussen de persoon in mijn herinneringen en deze persoon nu in het heden, tientallen jaren later. Gelukkig reageerde de persoon. Ik voelde me niet op mijn gemak bij deze methode, omdat ik niet was gewaarschuwd dat we contact zouden opnemen met mensen met wie ik in het verleden contact had gehad. Was het veilig?

Het werd raar toen ik besefte dat de therapeut de antwoorden probeerde te sturen, en toen begon ze persoonlijke vragen te stellen: “Waar moet ik een tatoeage krijgen, in mijn nek of schouder?” “Raadt je mij aan om in een nieuw pand te investeren en wat zou een geschikte locatie zijn?” etc… Het gebeurde dat deze persoonlijke vragen werden afgekapt op de opname die ze mij daarna stuurde. Maar ik herinnerde me… Ik gaf haar nog een kans, ze wilde nieuw contact maken met buitenaardse wezens, door mij te gebruiken. Ze presenteerde deze tweede sessie als een helende therapie voor een persoonlijk trauma. Zodra ik onder water was, riep ze een buitenaards wezen om via mij te spreken. Ik voelde duidelijk dat een entiteit in mijn kwetsbare toestand op mij neerdaalde en bezit nam van mijn kaak en keel. Op dat moment kwam een van mijn beschermers tussenbeide en onderbrak de verbinding, waardoor de entiteit werd verdreven. De onverantwoordelijkheid van deze therapeut bij het beschamen van mijn vertrouwen was ongelooflijk. Ik ontdekte ook dat ze zonder mijn toestemming video’s van mijn sessies op haar YouTube-kanalen plaatste om haar bedrijf als therapeut te promoten. Er waren ook video’s van privésessies van anderen. Ik ben van mening dat een persoonlijke hypnosesessie privé moet blijven en niet mag worden gebruikt om YouTube-kanalen en boeken te promoten.

Ik vond dat ik pech had en besloot QHHT te onderzoeken om te ontdekken dat een van de doelen van kwantumhypnose eigenlijk het chatten met entiteiten was. Oh jee. Bezorgd deed ik wat onderzoek, waarbij ik verschillende kwantumtherapeuten vergeleek, en kwam tot de volgende conclusie: er zijn veel verschillende niveaus in deze praktijk, variërend van eenvoudige, eerlijke hypnose die het hogere zelf van de patiënt aanspreekt en uiteindelijk zijn verbinding met zijn zielenfamilie, tot het communiceren met bijvoorbeeld grijze aliens. Er is niets bedrieglijker dan grijze aliens. We hadden alle moeite van de wereld om ze kwijt te raken, laten we ze niet terugroepen. Ik ontdekte ook dat veel van deze kwantumtherapeuten de grijze hybridisatieagenda steunden. Dit was teveel voor mij. En we hebben het niet alleen over buitenaardse wezens; hoe zit het met andere entiteiten die aan de persoon gehecht zijn en met hem of haar in de sessie komen, entiteiten die rollen spelen en doen alsof ze zijn wat we willen dat ze zijn? Je moet ervoor zorgen dat de behandelaar dit vóór de sessie kan controleren en de entiteit kan verwijderen of het werk kan weigeren.

Hoe kies je een eerlijke kwantumtherapeut die niet betrokken is bij een egotrip? Nou, zoals mijn dierbare vriendin Corina Pataki zou zeggen: “Je zult de boom aan zijn vruchten herkennen.” Bekijk ze eens. Als de therapeut de video’s van mensen op sociale media gebruikt om hun bedrijf te promoten, de Grijze Agenda ondersteunt en communicatie en vergeving zoekt met de meest kwaadaardige en lastige wezens in deze melkweg, als ze jou gebruiken om met buitenaardse wezens te communiceren om kennis op te doen om boeken te schrijven, nou ja: voorkomen. Integendeel, er zijn geweldige, professionele, eerlijke hypnotherapeuten met een hoge integriteit, zoals mijn vriendin Melanie Charest, die niet geïnteresseerd zijn in populariteit en die discreet blijven en hun patiënten beschermen. Deze mensen hebben een andere benadering, die niet gericht is op het dienen van zichzelf, maar eerder op het dienen van de mensheid. Ze willen alleen degenen die naar hen toe komen helpen, begeleiden en genezen. Deze professionele therapeuten, je zult ze nooit zien opscheppen over het verkopen van boeken waarin de privésessies van hun “cliënten” zijn verzameld, waarmee ze geld en roem verdienden (het woord “cliënt” impliceerde altijd winst; ik geef de voorkeur aan “patiënt”).

Over het schrijven van boeken over hun ‘klanten’ gesproken: ik ken er een paar die ik wettelijk niet kan benoemen, maar wel nauwkeurig kan beschrijven. Elk persoonlijk verhaal is anders naarmate we de reis van de ziel door cycli van incarnatie ervaren. Eerst op onze thuiswereld, daarna op andere werelden in het hele universum, maar ook in hogere bewustzijnsgebieden. Een mondiale historische gebeurtenis zal door alle protagonisten verschillend worden ervaren wat betreft hun bagage en persoonlijke reis. Er zijn net zoveel verschillende perspectieven op een gebeurtenis als er getuigen zijn.

Naar elk verhaal moet worden geluisterd met inzicht in de achtergrond van de getuige en de plaats binnen de mondiale gebeurtenis. Neem bijvoorbeeld de val van Atlantis. Er waren veel facties bij betrokken, één onder leiding van de reptielachtige Anunnaki Enlil en zijn duistere volgelingen die de koloniën hadden geïnfiltreerd, en een andere factie onder leiding van Enki en het Altean-volk dat in de hoofdstad Atlaa woonde. De van binnenuit gemanipuleerde koloniën veroorzaakten problemen voor de inwoners van de hoofdstad, omdat hen werd verteld dat een of andere geavanceerde technologie voor hen werd achtergehouden. De kolonisten besloten toen hun eigen genetische experimenten uit te voeren, wat een verschrikkelijke ramp bleek te zijn. Helaas zijn er maar weinig Atlaan-getuigen tegen het grotere aantal kolonisten. Gezien de globale som van hun verhalen over diverse mensen die gehypnotiseerd en geregressief waren, worden de Atlantiërs gezien als vreselijke mensen die onethische genetische experimenten uitvoeren. Nu heeft een beoefenaar van kwantumhypnose de persoonlijke sessies van haar cliënten verzameld in een boek met Atlantis in de titel, waardoor veel mensen worden misleid met het waargebeurde verhaal van Atlantis. Deze persoon weet niets. En zij is niet de enige; Ik ken twee andere dames die hetzelfde deden, onder invloed van de entiteiten waarmee ze communiceerden tijdens de sessies van hun cliënten, om de terugkeer van de Grijzen als hybriden te bevorderen en een nieuwe wereld te creëren waarover zij zouden regeren. De gebruikelijke leugen: “wij zijn jou uit de toekomst”. Dit is totale manipulatie en de Grijzen zijn er heel goed in, zonder enige empathie.

Dus Alstublieft wees voorzichtig. Er zijn goede, betrouwbare kwantumhypnotherapeuten met een grote ethiek, maar er zijn ook veel service-to-self-opportunisten die het leuk vinden om contact op te nemen met entiteiten om informatie te krijgen (niet altijd afkomstig van echte wezens) die ze zullen gebruiken door boeken te verkopen, en praten op conferenties.

Ik wil ook de Recall Course van Tony Rodrigues steunen, een fantastische methode om je geheugen terug te halen zonder gebruik te maken van hypnose:

https://www.tonyrodrigues.com/recall-course

Jouw verhaal is jouw verhaal en niemand anders heeft er rechten op. Het is van jou. Het is heilig. Laat niemand het gebruiken voor financieel gewin, op welke manier dan ook. Voor mij is een echte therapeut de wijze die de ruimte met zorg en liefde beheert, je met nederigheid begeleidt en er niets voor terug vraagt, behalve een vergoeding om hun werk, moeite en tijd te eren. Ik hoef je geen lijst te geven van wie ik vertrouw en wie ik wantrouw, omdat het aan jou is om onderscheidingsvermogen te ontwikkelen en de boom aan zijn vruchten te leren kennen. Sommige therapeuten zullen voor sommige mensen het beste geschikt zijn en voor anderen niet. Het is jouw reis, jouw verhaal, en als je in je soevereine rechten blijft staan, zal het universum daarin voorzien.

Elena Danaan – 3 mei 2024

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org