Billy Meier

Billy Meier

Eduard Albert Meier (geboren op 3 februari 1937) is een Zwitsers staatsburger die de bron is van vele controversiële foto’s van vermeende ongeïdentificeerde vliegende objecten (UFO’s), die hij presenteert ter ondersteuning van zijn bewering dat hij in contact staat met buitenaardse wezens. Hij presenteerde ook andere controversiële materiaal in de jaren 1970, zoals metalen monsters, geluidsopnamen en filmbeelden. Meier meldt regelmatige contacten met buitenaardse wezens; hij noemt de Plejaren. Meier beweert dat de Plejaren qua uiterlijk lijken op mensen, dat de Plejaren-thuiswereld Erra wordt genoemd en dat deze zich bevindt in een dimensie die een fractie van een seconde verschoven is van onze eigen dimensie, ongeveer 80 lichtjaren voorbij de Pleiaden, een open sterrencluster. De Plejaren kregen tot 1995 de naam Pleiadians van Meier. 

Een boer geboren in de stad Bulach in de Zwitserse Lowlands, Eduard “Billy” Meier beweerde dat zijn eerste buitenaardse contacten plaatsvonden in 1942 op de leeftijd van vijf met een oudere buitenaardse menselijke man genaamd Sfath. Contacten met Sfath duurden tot 1953.

Van 1953 tot 1964 gingen de contacten van Meier verder met een buitenaardse menselijke vrouw genaamd Asket.  Meier zegt dat na een pauze van elf jaar de contacten weer hervatten (begin 28 januari 1975) met een buitenaardse menselijke vrouw genaamd Semjase, de kleindochter van Sfath.

In zijn tienerjaren trad Meier toe tot het Franse Vreemdelingenlegioen, maar hij zei dat hij snel wegging en naar huis terugkeerde. Hij reisde uitgebreid over de hele wereld en streefde naar spirituele verkenning, waarbij hij gedurende een periode van twaalf jaar zo’n tweeënveertig landen bestreek. In 1965 verloor hij zijn linkerarm bij een busongeluk in Turkije.

In 1966 ontmoette hij en huwde een Griekse vrouw, Kalliope, met wie hij drie kinderen heeft. De bijnaam “Billy” kwam door een Amerikaanse vriend die dacht dat de cowboystijl van Meier haar deed denken aan “Billy the Kid”. Deze anekdote werd verteld door Meier zelf in een interview met Bob Zanotti van Swiss Radio International in juni 1982. (BZ, 1/08).

Meier heeft een grote verzameling controversiële foto’s verzameld met vermeende ruimteschepen (straal schepen genoemd) en vermeende buitenaardse wezens (mensachtigen genaamd de Plejaren). Meier zegt dat de Plejaren hem toestemming hebben gegeven om hun schepen te fotograferen en te filmen om een ​​deel van het bewijs voor buitenaardse visitatie te produceren.

De beweringen van Meier worden betwist door zowel UFO-sceptici als enkele UFO-enthousiasten. Veel Meier-voorstanders en gelovigen bestaan ​​onder UFO-enthousiastelingen en zijn bewijs is toegenomen zichtbaar geworden door de inspanningen van een Amerikaanse vertegenwoordiger, Michael Horn, die is verschenen op populaire paranormale programma’s aan het einde van de nacht, zoals Coast to Coast AM.

Vanaf 1975 begon Meier naar verluidt met zijn officiële contacten (‘officieel’ in dat bewijsmateriaal moest in het openbaar worden verstrekt, in tegenstelling tot eerdere contacten), zowel rechtstreeks (face-to-face) communiceren als door telepathie met een kerngroep van de Pleiaden / Plejaren , of Errans zoals hij ook naar hen verwijst (Erra is hun thuisplaneet), die hun namen gaven als Ptaah, Semjase, Quetzal en Pleja, en nog vele anderen. Volgens Meier in de videodocumentaire ‘Contact’, begon zijn eerste contact met buitenaardsen op 28 januari 1975.

Deze bezoekers zijn naar verluidt afkomstig van het Plejares-sterrenstelsel dat buiten de Pleiaden ligt en in een dimensie die in de toekomst een fractie van een seconde uit de onze is (een alternatieve tijdlijn). Deze Plejaren hebben Meier naar verluidt een interessantere staalbesparing opgeleverd dan het resultaat van de meeste van dergelijke ontmoetingen, waaronder zeer gedetailleerde fotografie, video’s, meertonige geluidsopnames, het tijdelijke gebruik van een wapen dat hij gebruikte voor een proef in een nabijgelegen boom, en metaallegering monsters.

Meier beweerde dat de bezoekers hem belastten met bepaalde informatie- en bewustwordingstaken. Terwijl hij deze missie ondernam, ontmoette hij een grote hoeveelheid minachting en moordaanslagen. Sommige van deze zouden naar verluidt zijn geïnitieerd door vijandige buitenaardse entiteiten en vervolgens grotendeels zijn verslagen door de tussenkomst van zijn Plejaren-vrienden. Meier zou zich naar verluidt niet op zijn gemak voelen met de megalomane associaties die sommigen zouden hechten aan zijn rol als vertegenwoordiger (zoals het gebruik van de term “profeet”, bijvoorbeeld) maar hij deed desalniettemin de moeite.

In 1975 richtte hij de Freie Interessengemeinschaft für Grenz- und Geisteswissenschaften und Ufologiestudien op (“Vrije Gemeenschap van belangen in de migraine en spirituele wetenschappen en UFO-studies”), of FIGU, een non-profitorganisatie ten behoeve van onderzoekers op dit gebied, en Het hoofdkantoor is gevestigd in het Semjase Silver Star Center.

Bron: http://www.educatinghumanity.com/2011/07/billy-meier-ufo-case-pleiades-nordic.html

vertaling: Martien