Tassili rotstekeningen- afbeeldingen van buitenaardse wezens gegraveerd in 17.000 jaar oude grotten in de Sahara

Tassili rotstekeningen- afbeeldingen van buitenaardse wezens gegraveerd in 17.000 jaar oude grotten in de Sahara

Geplaatst op 04/11/2023 door EraOfLight

Mysterieuze gravures op rotsen en grotten leiden altijd tot verbijsterende vragen en blijken echt te brainstormen. Stonden de vroegere mensen echt in contact met buitenaardsen of met een geavanceerde menselijke beschaving? Wanneer onderzoekers schilderijen van vreemde mensachtigen tegenkomen, kunnen we alleen maar nadenken over de vraag wat de mensen uit de oudheid precies hebben gezien. Zagen zij een geavanceerde beschaving van andere planeten? Hebben zij de “vroegere astronauten” zien afdalen naar de aarde?

In dit artikel hebben we het over Tassili n’Ajjer, een groep rode en zwarte rotsen midden in de Saharawoestijn in het zuidoosten van Algerije. Er zijn sporen gevonden van ongeveer 15.000 schilderingen die ongeveer 7000 jaar oud zijn. Deze prachtige rotsschilderingen zijn klassieke voorbeelden van rotskunst. Toen de Franse ontdekkingsreiziger Henry Lhote in 1956 vreemde schilderingen vond van mensachtigen met ronde hoofden en enorme lichamen, wist hij niet hoe hij ze moest noemen. Nou, de voor de hand liggende redenen achter de naam van de schilderijen zijn de vreemde mensachtigen met enorme hoofden.

De grotschilderingen van Tassili zijn onweerlegbaar bewijs dat de vroegere mensen in het verleden bezoek hebben gehad van buitenaardse wezens, mogelijk op het Tassili-plateau in het zuiden van Algerije, in de droge Sahara-woestijn. Volgens deskundigen bezitten de grotten van Tassili n’Ajjer de belangrijkste collectie rotskunst die bekend is. Er zijn tienduizenden schilderingen, maar men denkt dat slechts 20% daarvan nog aanwezig is, omdat erosie de rest heeft vernietigd.

Op bepaalde schilderingen zijn de portretten van mensachtigen in vreemde pakken goed te zien, zouden het misschien de afbeeldingen zijn van hedendaagse astronauten? Hoe kan het dat mensen van ongeveer 700 decennia geleden bekend waren met het concept van astronauten?

Men denkt dat het schilderij hierboven een eerbetoon is aan de Grote God van Sephar, een van de meest indrukwekkende afbeeldingen van Tassili. In het midden staat een enorme gezichtsloze figuur van meer dan drie meter en daarnaast een ander wezen met een soort helm. De bewoners van de Tassali vereerden “Jabbaren” (de Grote Marsgod). Jabbaren betekent reuzen en op de afbeeldingen was goed te zien dat bepaalde wezens uitzonderlijk groot waren dan de rest. Tassili is een enorm stenen eiland midden in de Sahara, en deze primitieve stenen dienden als muurschilderingen voor de vroegere menselijke beschaving die deze mysterieuze wezens tekende.

De tekening van de twee mannen gekleed als moderne astronauten die in het stenen tijdperk in de Algerijnse woestijn Tassili N’Ajer werd geschilderd, riep veel vragen op en kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd.

De rotskunst van Tassili is een van de beste aanwijzingen dat er in het verleden buitenaardsen op aarde aanwezig waren. Ten slotte, hoe kon de vroegere beschaving op Aarde dingen tekenen die ze niet kenden? “De belangrijkste collectie rotskunst ter wereld” zou zich in de Tassili bevinden. Sommige wetenschappers en onderzoekers menen dat de schilderingen tussen 10.000 en 17.000 jaar oud zijn.

In die tijd werden alle andere grotten slechts met één kleur beschilderd, maar de Tassili-kunstenaars gebruikten veel verschillende kleuren. De meeste afbeeldingen zijn van dieren, zoals giraffen, struisvogels, olifanten, ossen, alligators en zelfs nijlpaarden. Hieruit blijkt dat er vroeger veel leven was in dat deel van de Sahara. Vroegere kunstenaars werden geïnspireerd om in hun grotten taferelen van het dagelijks leven te schilderen, meestal van dieren.

Gezien het feit dat de beschaving gewend was om alledaagse gebeurtenissen af te beelden, en ervan uitgaande dat de mensachtigen die zij op de stenen hadden getekend geen verzonnen wezens zijn, wie zijn ze dan eigenlijk? Wat zijn die mensachtige figuren met vreemde helmen op hun hoofd en buizen op hun rug die op de gebogen wanden van de grotten zweven? Wat zijn die figuren die op mensen lijken maar handschoenen, laarzen en soms antennes hebben?

Alexei Kazantsev, een Sovjetarcheoloog en een van de onderzoekers die de Tassili heeft bezocht, verklaarde dat:

“Prehistorische mannen vertegenwoordigden kosmonauten! Het wordt steeds waarschijnlijker dat buitenaardse wezens in vroegere tijden de aarde hebben bezocht.”

Kazantsev ging in 1962 naar Tassili en deelde foto’s van wat hij noemde “de Tassili-marsmannetjes” met de rest van de wereld. In september 1976 slaagde een groep Spaanse wetenschappers erin de Sahara over te steken, wat moeilijk was, om meer te weten te komen over de grotten van Tassili. Hoewel ze daar aankwamen tijdens een oorlog met Marokko en bijna verdwaalden in een zandstorm, maakte het team uiteindelijk de beste foto’s van de grotten. Minstens 10.000 jaar geleden ontstond er een beschaving op de plaats waar nu een groot deel van de Saharawoestijn ligt. Zij lieten een groot aantal merkwaardig mooie grotschilderingen achter.

Verhalen over ontvoeringen door buitenaardse wezens in het verleden.

Een boek getiteld “De goden van Tassili: Astronauten in het Stenen Tijdperk” werd gepubliceerd en de auteurs verwezen naar een schilderij waarop 4 verschillende vrouwen te zien waren – een adolescente, een zwangere vrouw, een zogende moeder en een opgroeiend jong meisje. Al deze vier vrouwen werden door een halfmenselijk beeldje meegesleurd naar iets waarvan men verwacht dat het een ruimteschip is, vastgebonden met een koord.

De auteurs verklaarden dat de vermeende buitenaardse wezens vier vrouwen van de aarde gevangen namen en op hun genen experimenteerden. Het gewaagde idee kreeg geen steun. Maar de drie auteurs werden beïnvloed door de ideeën van Russische onderzoekers die van mening waren dat de goden van de sterren Tassili bereikten, zoals blijkt uit een schilderij van een beroemde Marsgod met een hoofd dat lijkt op een astronautenhelm. De schilderingen in de grotten van Tassili tonen aan dat mensen in het verleden mogelijk hulp hebben gehad van buitenaardse wezens.

**

**Bron

Vertaling: Reinier