Lichtdragers van de Nieuwe Aarde Jezus – via Micha Beuger

Lichtdragers van de Nieuwe Aarde

Jezus – via Micha Beuger – 2013-11-28

Toen ik te midden van mijn leerlingen wandelde, herinnerde ik ze vaak aan onze missie als lichtdragers. Ik spoorde ze aan, om ons aller licht duidelijk zichtbaar te laten zijn, door dit zo hoog mogelijk te houden. Onder een korenmaat, waren deze lampen op olijfolie niet alleen nutteloos, maar konden zelfs uitdoven.

Geliefd was toen mijn gelijkenis over die bruidsmeisjes, met hun lampions en die vertraagde bruidegom. Slechts een deel van hen had reservebrandstof meegenomen, zodat dit lichtfestijn enigszins tegen viel.

Hoe toepasselijk is deze metafoor voor ons tijdperk van ascentie, waarin elke planning geheel illusoir is. En wij uiteraard worden geacht, geen vervuilende en beperkte, fossiele brandstoffen meer te gebruiken.

Wees geduldig, alsof het een eeuwigheid duurt, voordat de bruidegom komt. Geniet van elk lichtmoment. Wees waakzaam, alsof de bruidegom elk moment kan komen. En die komt. En dat is de enige zekerheid.

Lichtdragers geven licht. Liefst in stilte. Ze hoeven verder helemaal niets. Van jou, wie of wat dan ook. Lichtdragers delen geen brandstof uit. Want alle brandstoffen raken tenslotte uitgeput. Lichtdragers stralen eeuwigdurend licht vanuit Dé Bron. Onuitputtelijk en overvloedig.

Jullie liefhebbende broeder, Jezus